Новорічні традиції країн Європи

Новий рік – це свято, на яке чекають як дорослі так і діти.

Це час, коли підводять певні підсумки і будують нові плани. Це ялинка, веселощі, сюрпризи, друзі… А як світкують Новий рік в інших країнах світу?

Саме про це дізналися члени Євроклубу “Меридіан” та ДМГО “Оберіг” на одному із своїх засідань.

Костюкевич Катя, Колєсніков Андрій, Реп’яшник Саша, Щиголь Віка підготували презентації про світкування Нового року у країнах Європи. Дерев’янко Діана, Булах Маша провели веселі новорічні ігри, які є традиційними в Європейських країнах. Білоголова Наталі, Штефан Іра організували конкурс новорічних малюнків. Лисак Антон, Шевчук Артем розповіли про новорічні подарунки та атрибути в різних країнах Європи.

Керівник Євроклубу, вчитель географії Панкевич Валентина Іванівна, ознайомила присутніх з “географією Нового року”, яка починається з островів Тихого океану і через двадцять п’ять годин там же і закінчується.

А вчитель української мови та літератури Щиголь Ніна Олександрівна розповіла про новорічні та різдвяні традиції українського народу. Цікаво для нас було дізнатися про різдвяні страви та традиційні гадання, які відбуваються у ці святкові дні.

Усі учасники привітали один одного із святами, побажали миру, злагоди у їх сім’ях, і ,звичайно, у нашій державі. Сподіваємося, що 2017 рік ми будемо зустрічасти вже під мирним небом.

Члени Євроклубу “Меридіан” Дерев’янко Діана та Булах МаріяIMG_20151228_120735 IMG_20151228_112407 IMG_20151228_114449

Share Button

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>