11а

Відбувся фінальний турнір дебатів у школі за українсько-німецьким проектом “Молодь дебатує”

Сьогодні, 8 листопада, відбувся шкільний етап дебатів.

В школі створено 4 команди дебатерів, які дебатували на теми: “Чи потрібно вводити смертну кару в Україні?” (9 клас), “Чи потрібно заборонити робити аборти неповнолітнім дівчатам?” (10 клас), “Чи потрібно в Україні дозволити евтаназію?” (11 клас), “Чи можна вважати роль батьків вирішальною у виборі професії?” (10-11 клас). Глядачами дебатів стали учні 7-11 класів.

12асв
Оцінювали дебатерів команда суддів: вчитель історії та правознавства Мороз Євген Олександрович, заступник директора з виховної роботи Силкіна Анна Василівна, практичний психолог школи Скорохід Олена Валентинівна.

13аСуддівська команда обрала 4 переможців шкільного етапу дебатів, які будуть представляти заклад на регіональному етапі під час змагань з Миколаївською ЗОШ № 22, який відбудеться на базі Науково-методичного центра 25.11.16 о 14.00.
Переможцями стали: Іван Тютюник, Роман Мальований, Аміна Авдалієва, Віолєта Гелета.

IMG_1999

За підсумками дебатів слово було надано учасникам. Діти зауважили, що під час виступів позначалося нервове напруження, адже всі дуже переживали, готуючи достатньо серйозні для дебатування теми. Також, деякі учні наголошували на необхідності ґрунтовної підготовки до підбору аргументів і формування вступної частини, лише маючи достатній багаж знань можна повністю, всебічно розкрити тему.

15аПопереду в нас складна, але цікава робота, учні готуються до регіонального турніру і фінального змагання у Харкові. Бажаємо успіхів всім дебатерам!

Директор школи, Грицюк Л.А.

Share Button

4s коментарів

  1. Вікторія

    Молодці! Дуже важливий досвід набувають учні в таких заходах.

    Відповіcти
  2. Ewa Borgosz

    Темы дебатов очень серьёзные и трудные. Я даже немножко побоялась… Желаю Вашим ученикам успеха на турнире. Мы в Польше предлагали более “лёгкие” темы напр. “В центре города надо запретить автотранспорт”. А как у Вас проходят дебаты по нашему проекту?

    Відповіcти
  3. larsuleva

    Серйозні випробування вас чекають, але з такими учнями можна подолати всі труднощі і перешкоди. А як у вас справи із дебатами та Кодексом Класної школи?

    Відповіcти

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>