Трагічна пам`ять про голодомор

Пам`ять – нескінченна книга, у якій записано все: і життя людини, і життя країни. Та багато сторінок у нашу історію вписано кривавим і чорним. Особливо вражаючи сторінки, де смертельним шрифтом викарбовано слова: голод, голодомор.

Слайд1Трагічна пам`ять про голодомор – то як чорний, незглибимий колодязь, у який, можливо, і не хотілося б заглядати, бо ж побачимо себе далеко не такими, якими б хотіли побачити.

Слайд2Але мусимо подивитись в цей колодязь чесно, нічого не приховувати, аби очистити власні душі від скверні і покаятись аби не повторилося найстрашніше за всю історію України. Штучне, насильницьке винищення людей.
З метою вшанування пам’яті жертв геноциду Українського народу – Голодомору 1932-1933 років в Україні в Миколаївській ЗОШ № 29 відбувся ряд заходів.

Слайд3Класні керівники 1-5 класів провели Урок пам’яті «Україна пам’ятає, світ визнає».
Бібліотекар школи Криницька О.К. підготувала документальну та літературну виставку «Голодомор 1932-1933р.».

Слайд418 листопада проведено загальношкільний “Урок-реквієм” під керівництвом керівника театрального гуртка «Околиця», вчителя української мови та літератури Распітін С.В., вчителя історії Мороза Є.О. під гаслом «Пам’ятаймо про минуле» за участю учнів 6 та 8 класів (Щербина М., Римбалович І., Козаченко А., Гінда Д., Рибалко О., Канунова А., Ковальова Н., Кириченко Д.) на якому учні почули про жорстокі факти із життя українського народу у 1932-1933 роках. Діти вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих від голоду.

Слайд5

Цей виховний захід запам’ятається школярам завдяки тим емоціям суму, жалю і співпереживання, які вчувалися у кожному почутому слові.
Прес-центр

Share Button

1 коментар

  1. ogerbanosenko

    Поки народ пам’ятає своє минуле, до того часу він буде заслуговувати на майбутнє! Не зважаючи на катування, геноцид, голодомор наш народ утворив власну державу, тому завдання підростаючого покоління захистити, плекати, лелеяти її – УКРАЇНУ!!!
    Дуже приємно, що ваша школа приділяє цьому напрямку виховної роботи таку велику увагу! Виховати патріота, хоча і на таких жахливих сторінках історії, велика праці педагога.

    Відповіcти

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>