Нарешті “Ярмарок ідей 2.0″ у нашій школі!

80L6rHQX_mEЧерез вимушені канікули, пов’язані з карантином, наша школа долучилась до “Ярмарку ідей 2.0″ трохи пізніще, але все ж таки хочемо презентувати власний досвід у проведенні цього заходу. Бо маємо чимало надбань з якими охоче поділимось.

У ХХІ столітті комп’ютерні технології заполонили  увесь світ. Сучасні ІТ –технології набувають великого значення у життєдіяльності людини, в освітній та професійній галузі. Оскільки сучасний світ став на скільки інформатизованим, то дуже важливо по-новому  поглянути на вирішення проблем інформатизації освіти, вміння працювати з різними комунікаційними пристроями, програмами, що дають змогу обробляти інформацію різного виду, безперешкодно поширювати та використовувати її для розвитку копметентностей в різних предметних галузях. То ж дуже важливо звернути увагу на використанні ІКТ в освіті, розробку нових методів та підходів для виховання сучасної добре навченої особистості учня.

BC_psC27xkoЗвісно ж, в нашій школі надається велике значення вирішенню зазначеного питання, тому участь у проекті «Класні школа» зацікавила багатьох учнів, вчителів і навіть батьків нашої школи. Навчити добре орієнтуватися учня в величезному масиві інформації, який надає нам світова інформаційна мережа Інтернет, дуже важливо. Зрозуміло, що це не лише спілкування завдяки різним програмам, а це, передусім, вміння знайти потрібну інформацію, збільшити свій кругозір, навчитися новому.
7jQv66JRsv0Учні, учасники програми «Класна школа» разом зі своїми однокласниками поділилися результатами впровадження шкільного Кодексу 2.0 на Ярмарку ідей 2.0, який відбувся в нашій школі 17 березня 2016 року.
Завдяки плідній підготовці та впровадження Кодексу 2.0 в навчальному процесі учні надали цікаву інформацію по реалізації правил, та поділилися своїми ідеями, роботами та вміннями.
GBsDMNRgp5sУчні 5 –х класів разом з учителем інформатики Соколюк Т. Ю. ознайомили нас з власними проектами, в яких розглянули переваги та недоліки, що надає нам комп’ютер. Дискусія проходила дуже жваво, кожний з учнів відстоював свою точку зору. Пятикласники Бугайова Ксенія, Риженко Назар, Шевчук Богдан та Лисович Анна розповіли яких правил варто дотримуватись під час пошуку інформації в мережі Інтернет, бо, як сказано в кодексі нашої школи, «Ми за безпечний Інтернет».

eDJ5HwnH7sAШестикласники разом з Васильченком С. Є. показали свої практичні навички в середовищі програмування Scratch, в редакторі презентацій Мicrosoft Power Point. Учні Соколюк Олександр та Безверха Наталія презентували свої конкурсні роботи «Інфобайтик та його друзі», в яких показали  різні прийоми створення комп’ютерних презентацій.
Учні 7 класів поділились своїми враженнями про використання мережі Інтернет для вивчення іноземних мов (інтернет-енциклопедії, веб-перекладачі, словники, веб-сайти англомовні інтернет видання, сайт ЛінгваЛЕО).
M5-Rir9eOz4Група учнів 8 класів під керівництвом Пишної Н. В. розповідали про роботу над проектом «Вода та її захист». Ознайомили присутніх з цікавими сайтами для пошуку інформації на якій базувалася робота з проектом.
Девятикласники ознайомили присутніх з можливостями використання програм для відеоспілкування (Skype, Viber, ooVoo), розказавши та представивши свої досягнення на підготовленому ними плакаті.

 я в кабінетіЛісова І. О.  – учитель фізкультури презентувала до уваги свою сторінку «Юні олімпійці». Члени шкільного євроклубу поділились досвідом використання ІКТ у співпраці із
закордонними друзями. А Пластун Я. В. разом з редакційною колегією шкільної газети «Юнікс» у складі: Горопашної Олени Диченко Діани Краснопеєвої Аліни Олійник Вероніки,  познайомили присутніх з роботою в програмі по створенню публікацій.

Десятикласники Смірнов Артем та Розум Ігор вдало презентували середовище розробки відеороликів Windows Movie Maker, Microsoft Producer та Pinnacle Studio. Технологію створення вебсайтів та 3-D малюнків обговорювали учні 11 класів. Діти були задоволені проведенням Ярмарку ідей та обміном цікавою інформацією.
я з учнями
Отже,  наші учні навчаються самостійно та критично працювати з інформацією. Ми переконані, що розвиток можливий лише у активній співпраці. І добре, що ми творимо, допомагаючи один одному. Плідна співпраця «Учень – ІКТ – вчитель» вже дає свої результати. Сьогодні переважна більшість вчителів нашої школи використовують різні засоби та методи, використовуючи ІКТ для того, щоб сучасний урок став
цікавим та захоплюючим. Світ ІКТ – це світ безмежних можливостей.

Ярмарок ідей 2.0 пройшов з радістю, користю та найкращими сподіваннями. Дякуємо «Класній школі»!

Share Button

4s коментарів

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>