ЛІТО З КРОКСОМ

КРОКС – Культурні, Розумні, Організовані, Кмітливі, Спритні – таку назву носить Всеукраїнське дитяче творче об’єднання, районний осередок якого з 2001 року діє у Заліщицькій державній гімназії. Серед заходів, які організовує обласний осередок цієї організації, а головою його є заступник директора з виховної роботи ЗОШ І-ІІІ ст. № 10 м. Тернополя Беднарчук С.Н., є літній національно-патріотичний та інтелектуально-розвивальний табір кроксунів  «Ми любимо Україну». Завдяки спільним зусиллям батьків учасників заходу, обласного управління сім’ї¸ молоді і спорту, адміністрації Заліщицької державної гімназії протягом червня – липня команда «Гелаксі» активно готувалася до цього заходу. Постійні тренування і матеріально-фінансова підтримка дозволила взяти участь у цьому заході, де розігрувався ХІІ Всеукраїнський літній чемпіонат з інтелектуально-розвивальних ігор КРОКС-УНІКУМ.

Упродовж 11-16 серпня на туристичній базі Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка, яка розташована у с. Дзвенигород Борщівського району на березі Дністра, відбувся ХІІ Всеукраїнський літній чемпіонат з інтелектуально-розвивальних ігор. У ньому взяли участь три осередки КРОКСу – Тернопільський обласний, Заліщицький районний, Мельниця-Подільський шкільний.  Побутові умови були по-справжньому спартанські. Нашим юним кроксунам почергово доводилося чергувати на кухні: чистити овочі та фрукти, мити посуд, прибирати територію. Але, найважливіше, це 11 ігор, за результатами яких визначався абсолютний чемпіон: по 2 рази команди грали особисту, командну ігри та дуети, а ще інтелектуальні ігри «Інтелектуальна мішень», «Інтелектуальна лотерея», бізнес-гра, «Персони», «Кращий ерудит». Переможців визначали по сумі  отриманих місць.

Керівники осередків С.Н. Беднарчук, В.З. Якимчук, В.Г. Дяків, І.П. Голик привезли команди «ТИДИВИ», «ГЕЛАКСІ», «АГРОНАВТИ». До складу команди «Гелаксі» Заліщицької гімназії входили: Андрій Сендзюк, Леся Розновська, Софія Костинюк, Оксана Кукурудзяк, Ірина Савчак, Ольга Шмиглик, Василь Шпак.

Після тест-конкурсу «Україна» лідерами стала команда з Мельниці-Подільської ЗОШ І-ІІІ ст., за ними розташувались Заліщицька державна гімназія та ЗОШ І-ІІІ ст. № 10 м. Тернополя. Не зважаючи на те, що перші два дні була не дуже сприятлива погоди, на змагальному полі було жарко. У «Кращому ерудиті» до п’ятірки фіналістів увійшли три гімназисти: досвідчені А.Сендзюк, Л. Розновська і новобранка О. Шмиглик. У фіналі боротьба була між А.Сендзюком та Л. Розновською, де переміг Андрій. Так, «Гелаксі» вибороли  перше місце. Наступна гра особиста першість, де успішно виступили А.Сендзюк та О.Кукурудзяк, які за підсумками двох ігор, вибороли друге та четверте місце. Потім «Дуети», у запеклій боротьбі – третє місце за Л.Розновською та А. Сендзюком, а різниця між третім та четвертим місцем становила тільки 1 бал.

У підсумку «Гелаксі» вибороли 4 перших місця – «Кращий ерудит», командна гра, «Інтелектуальна мішень», «Інтелектуальна лотерея», три других – особиста гра, «Персони», «Бізнес-гра», одне третє – «Дуети». У результаті – 13. Таку саму кількість балів отримала команда Тернопільського обласного осередку. За додатковими показниками переможцем у загальному заліку  стала команда «Гелаксі» Заліщицької гімназії.

Команда «Гелаксі» щиро вдячна керівникам В. Дякову та Т.Середюку, які її підтримували та допомагали у вирішенні побутових проблем під час змагань, директору гімназії О.Д. Войчишин та Б.В.Безушку, які прибули для її підтримки, особливу подяку висловлюємо батькам гімназистів, які фінансово та матеріально посприяли успішній участі команди у змаганні і організаторам заходу – С.Н. Беднарчуку та В.З. Якимчуку, І.П.Голику, кухарю Віталію.

1 2 3 4

Усі залишилися задоволеними та щасливими. Бажаємо подальших успіхів команді… А наступний захід – Відкритий кубок Поділля на базі Мельниця-Подільського шкільного осередку.

О.Кукурудзяк, А. Сендзюк, члени команди «Гелаксі»,

учні Заліщицької гімназії

Share Button

1 коментар


  1. Ну-ну! Дерзайте в тому ж дусі!
    Особливо приємно читати всеукраїнські та міжнародні регалії, які має ваша гімназія.
    Але вже сті-і-ільки років мене гризе одна й та ж думка: що ж сталося з Д.В.Г.? Чим же я йому, так само (так само?), як і Степану Несторовичу та Івану Петровичу та багатьом іншим, “у борщ на****”? Мене це так гнітить, що подумовую: а чи не заборонити вам усім використовувати слово КРОКС та мої наробки? Ви зі мною – не по-людськи, то чому я повинен з вами по-іншому?

    Відповіcти

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>