Із любов’ю до кожного

Напевно, ніхто не буде сперечатися про необхідність вивчення англійської мови.

Але щоб добре вивчити будь – яку мови потрібно знати її звичаї та традиції. Саме вони допомагають зрозуміти менталітет народу та вивчити його історію. Одне із англійських свят так припало до душі багатьом жителям  України ,  що стало традиційним з початку 1990-x років. Ми святкуємо, але детальних фактів історії цього свята не знаємо.

Початок цієї гарної традиції поклала зворушлива історія однієї любові… Дуже давно, в III столітті нашої ери, римський імператор Клавдій III видав указ, що забороняє людям одружуватися. Войовничий повелитель вирішив, що шлюб утримує чоловіків удома, заважаючи їм проявляти хоробрість на полях битв. І тільки один-єдиний священик Валентин чинив опір наказу і таємно продовжував вінчати  закоханих. На нього донесли імператору, і Валентина кинули до в’язниці, засудивши до смерті. Дочка тюремника, побачивши Валентина і дізнавшись його історію, закохалася в нього. Священик відповів їй взаємністю. Так як бачитися вони не могли, закохані спілкувалися за допомогою листування.

В день страти – 14 лютого 270 року, відважний священник послав своїй коханій останню записку з підписом “Від Валентина”. І ця записка дала початок гарній традиції: дарувати листівки у формі сердечка – «валентинки».

вакеперпрр                                                                                                   Для того щоб розкрити цікаві деталі Дня закоханих, небайдужі учні 6 класів вирішили популяризувати це свято та зробити сюрприз для кожного працівника нашої школи.

Найактивнішими та наймайстернішими виявилися Курилюк Карина та Хевук Вікторія. Вони зробили майже всі валентики для працівників школи. Які ж листівки без побажань. Тому наступним завданням став пошук побажань на англійській мові. І знову Курилюк К. – найактивніша. Вона завела зошита і виписала декілька десятків побажань. Тоді всі гуртом вибрали найкращі.  Кліщук Софія, Камінська Наталія, Коржан Оксана написали ці побажання на кожній листівці. Не забули шестикласники і про наших  наймолодших школярів. Тому вирішили зробити закладки у формі серця. До цієї справи долучилися ще Куява Марина, Задерей Ірина. Вони не просто подарували, а побажали всього найкращого на англійській мові. А щоб свято було помітним для кожного, створили плакат. Оформлювачем плакату стала Наумук Рима. Дівчата 6 класу  вже підшукали  інформацію на англійській мові та розмістили в холі на першому поверсі.  Наумук Анна для того, щоб побажання були зрозумілими для всіх, створила невеликий постер із вітаннями на українській мові, щоб любов ширилася світом та наповнювала наші серця  добром, вірністю та повагою один до одного.

О.П.Махун,

вчитель англійської мови

Share Button

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>