Міський семінар вчителів хімії

15.03.2016р. на базі  нашого навчального закладу  пройшов міський семінар-практикум вчителів хімії за темою:    «Розвиток потенціалу вчителя хімії в організації проектної   діяльності як складова процесу соціалізації».

Мета: Ознайомити вчителів хімії  з проектною діяльністю  учнів  як однієї із сучасних можливостей соціалізації  школярів та розкриття їх творчого потенціалу.

На початку семінару Гончар Наталія Миколаївна, директор школи, презентувала діяльність навчального закладу за спрямуванням «Вектор руху навчального закладу на реалізацію стратегії сталого розвитку якісної освіти»

Після чого  Донченко Олена Андріївна, заступник директора з навчально- виховної роботи,  презентувала роботу вчителя хімії Більницької О.Г.

 Наступним етапом був виступ  Більницької Ольги Григорівни, вчителя хімії та біології,  спеціаліста вищої категорії, з доповіддю  «Організація проектної   діяльності учнів  як складова процесу соціалізації особистості», де вчитель розкрила види проектів та способи їх реалізації.

Практичний блок розпочався виставкою хіміко – екологічного спрямування «Проектна діяльність юних науковців», яку провела Євдокимова Вікторія Вікторівна, вчитель початкових класів, спеціаліст вищої категорії.

            За програмою семінару  вчитель  Більницька О.Г.  провела  урок з хімії в 9 класі на тему « Вуглеводи» з використанням проектних технологій. Метою   уроку було: розкрити поняття «вуглеводи», ознайомити учнів з хімічними формулами глюкози та сахарози, їх фізичними і хімічними властивостями та значенням.  На уроці учні 9 класу презентували наступні проекти: «Вміст вуглеводів в шкільному меню», «Як виникла назва «вуглеводи»», «Добування цукру в Україні», «Споживання цукру за рік учням 9 класу», «Цікаві факти про цукор».

 Для учасників та учасниць семінару  вчитель фізики  Корнієнко А. П. ( вчитель -методист) запропонував методику проведення інтелектуальної гри «Таємниці Всесвіту» у формі брейн -рингу.

На позакласному заході « Все буде добре» , метою  якого було виховувати любов до предмета, бажання здобувати знання, вміння працювати над проектною діяльністю, учні 9-11 класів презентували власні проекти ,  за наступними  розділами:

–          «Хімія на кухні»;(  Проект: «Іжа в житті учня»)

–          «Хімія та аромати»;( Проект: «Портфель школяра»)

–          «Хімія в портфелі»; ( Проект: «Аромати та знаки зодіаку»)

–          «Хімія у ванній кімнаті».( Проект: «Зубна паста»,  «Дослідження етикеток шампунів»).

В інформаційно-аналітичному блоці відбулася зустріч з науковцями – представниками  Дніпродзержинського Державного Технічного Університету ,  Маховським В.О.  ( декан хімічного факультету) та Коваленко А.С. ( доцент кафедри хімічних наук), які виступили з доповіддю  « Хімія як пріоритетна наука нашого міста».

 Користь від семінару отримали як учні, які змогли ще раз перевірити свої сили і продемонструвати результати своєї діяльності по вивченню хімії в школі, так і вчителі-гості, які отримали практичні поради, які зможуть використати у своїй педагогічній діяльності.

Share Button

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>