Хоча проектні завдання виконано, але щодня “Мережа об’єднує покоління”

Проектна група юних знавців ІКТ значно збільшилась. До п’ятикласників та шестикласників із задоволенням долучились і учні 3 класів. Всі вони з цікавістю 0NtAbMnzJTkярмароквиступили в ролі учителів для своїх рідних, близьких та сусідів. Третьокласники навчали створювати презентації, старші учні розповідали  про основні ази користування різними ресурсами мережі Інтернет. А десятикласники допомагали у дослідженні, створенні довідкових матеріалів, консультаціях.  Наш проект дійсно допоміг об’єднати покоління.

Перш за все десятикласники дослідили ситуацію навченості ІКТ населення нашого мікрорайону.  Загалом було опитано 165 жителів мікрорайону.

Опитування показало такі результати:діаграма опитування 1 Як бачимо на діаграмі, люди старшого віку менш обізнані в ІТ-технологіях. Тому вирішили акцентувати основний напрямок діяльності саме на цій категорії жителів. Хоча школярики із задоволенням навчали і старших і молодших.

буклетиВ ході дослідження також  виявили, що більшість дорослих людей нашого мікрорайону не знають елементарних правил поведінки в мережі Інтерент, не орієнтуються в сучасній веб-термінології, не знають як вберегти себе від небезпечних вірусних атак та інтернет-шахраїв. Тому вирішили виготовити листівки та буклети з даної тематики. Поділилися листівками, розповіли про основні правила, навчили. Задоволені були всі.

fIWT3XNFFZAЗвісно ж, багато дорослих вміють використовувати комп’ютерні технології в міру своїх потреб, але були й такі, що потребували допомоги. Тому школярики із задоволенням ділилися своїми знаннями та вміннями. Учні пишалися своїми знаннями, дорослі дякували за допомогу.

Загалом учнями було проведено заняття такої тематики:

– Створення комп’ютерних презентацій

– Безпека в Інтернеті

-Реєстарція в соціальних мережах та програмах- месенджерах

-Вивчення інтерфейсу вебресурсів

-Введення тексту та використання графічних елементів

-Прикріплення файлів до електронних листів

-Інтернет-покупки. Форуми покупців

Найактивніші учасники проекту: Білякова Анастасія, Смаглій Дмитро, Ігнатов Максим, Пророченко Оксана, Шевчук Богдан, Березняк Артем, Безверха Наталія, Поліщук Анна, Удовенко Валерія, Шепетун Даріна, Соколюк Олександр, Деньга Даніїл, Смірнов Артем, Вдовіченко Людмила…

xz_vyHLriWYМета проекту була досягнена!

Група експертів у складі учнів 10-А класу, спільно з молодшими помічниками готують підсумки проекту:

  • узагальнили та систематизували результати дослідження всіх груп;
  • зробили висновки;
  • готують презентаційні матеріали до “Фестивалю проектів”

Share Button

3s коментарів

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>