Мир на крилах

 

 

SAM_2389SAM_2412

У квітні мине 30 років з дня аварії на Чорнобильській АЕС, минуло 70 років трагедії, яка сталася у 1945 році у японських містах Хіросіма і Нагасакі,   5 років  тому у березні 2011 року японський народ знов пережив страшні наслідки землетрусу у Фукусімі і аварії на АЕС.

SAM_2398SAM_2427

З цієї нагоди ліцеїсти долучилися до проекту «Мир на крилах», який започаткувала українка Наталія Гудзій, яка у 1986 році була евакуйована з м. Прип’яті і проживає 15 років у Японії. Наталія отримала із рук батька японської дівчинки Садако Сасакі, яка стала жертвою ядерного опромінення атомної бомби, маленького паперового журавлика, зробленого самою Садако як символ миру і взаєморозуміння між Україною та Японією з надією на те, що ніколи не повторяться такі ядерні трагедії.

Share Button

16s коментарів

  1. Богдана Сніцар

    Пам’ятаймо про ці випадки!Цей проект надзвичайно значущий! І подає приклад. Також зовсім недавно, землетрус знову забрав життя людей у Японії. Нехай більше ніколи такого не повторюється!

    Відповіcти
  2. Анастасія Власюк

    Дуже цікавий та актуальний для нашого часу проект.
    Ми-майбутнє нашої держави,а тому повинні пам’ятати всі трагічні сторінки історії України та запобігати схожим катастрофам у майбутньому.
    Успіхів у подальших проектах!

    Відповіcти
  3. Justyna

    Это важный вопрос. Хорошо что Вы показали в блоге разговариваете с учащимися на такие темы.

    Відповіcти
  4. lilvaida

    Дуже цікавий та актуальний для нашого часу проект.

    Відповіcти

  5. Так, проект цікавий, учні мають знати історію не лише по книжкам. Найкраще, коли є можливість зустрітись із свідками подій!

    Відповіcти

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>