Інтернет. Добро чи зло?

Зараз у кожного підлітка удома є вихід у мережу Інтернет. Кожен день вони переглядають різноманітну інформацію,спілкуються з однолітками та завантажують різні файли. Що ж хорошого та поганого у Інтернеті?

Почнемо з хороших якостей. Інтернет дозволяє учням підготувати домашнє завдання. Учні в одну хвилину можуть знайти потрібну інформацію. З книжками це зайняло набагато більше часу. Тобто,у них з’являється час зайнятися своїм хоббі,що також корисно для дитини і її розвитку. Також,у мережі набагато більший обсяг інформації ніж у книжках. Тому це практичніше.

Через Інтернет діти можуть краще підготуватися до контрольної роботи або простого уроку. Знайти відповіді на свої власні питання. Звісно,ніхто не забороняв перегляд роликів та наукових фільмів.

Через соціальні мережі підліток може спілкуватися з учителями і дізнаватися тему реферату або домашнього завдання.Тому вчитель повинен мати свою сторінку у соц.мережі. Або ж він може вести свій блог.

Але є і інша сторона.

Підлітки дуже часто замикаються у собі. Майже весь час сидять за комп’ютером або телефоном. Стають грубими та агресивними. І лінь не дає спокою. Так мережа Інтернет впливає на характер. Але і відношення до навчання вона змінює.

Оскільки,дітям лінь робити домашню роботу,то створюють ‘онлайн ГДЗ’. Підлітки звертаються до нього,але не використовують його,як треба. Вони прости списують не думаючи про зміст. Тому це суттєвий мінус Інтернету.

Також більшість часу проводиться у соц.мережах. Менше часу приділяють для домашньої роботи,але й через це учні лягають пізніше спати. Тому на уроках неуважні.

У Інтернеті і соц.мережах є і переваги,і мінуси. Тому потрібно знати міру. Необов’язково забороняти дітям їх  ‘всесвіт’,але всього хорошого потрошку.

Share Button

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>