Засідання круглого столу розпочалося із перегляду фільму “Голодомор”

До Дня пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій.
Сьогодні, 23.11.2015 року, у вчительській за круглим столом свідомі та небайдужі до історії українського народу учителі та учні школи обговорили художні твори, у яких описано жахи Голодомору 32-33-іх років… Організатор засідання – координатор учнівського самоврядування, педагог-організатор – Надія Петрівна Будняк. Почесна гість засідання – директор школи Антоніна Людвигівна Довгань, котра попри різноманітні адміністративно-господарські справи (як, на жаль, кожен сучасний директор) завжди знаходить час для інтелектуальних засідань та читацьких уподобань.
Поезію на тему Голодомору зачитали Ткачук Т., Дашкевич В., Угринюк О., Адамовська А. На рівні із вчителями дискутували з даного питання голова учнівського самоврядування Бронецька І. та учень 9 класу Вишовський І. Цікаві та важливі цитати із твору “Чорна дошка” Наталки Доляк зачитувала заступник директора з виховної роботи Світлана Олександрівна Дячок. Історичні зауваги звучали з уст вчителя історії Христини Вікторівни Станько, котра, як і більшість присутніх, на одному диханні прочитала “Розколоте небо” Світлани Талан. Науковість даної теми підтвердила вчитель географії Ольга Григорівна Горяча. Про “Марію” Уласа Самчука захоплююче розповіла Уляна Василівна Ковальчук. Із релігійними мотивами “Жовтого князя” В.Барки пов’язала вчитель християнської етики Володимира Михайлівна Шептицька. Було цікаво! Проте, найголовніше, важливо та повчально! … А ще усі присутні зрозуміли головне завдання для нас, українців ХХІ століття: “Завдання не з легких – не забути, не дозволити, аби спомин про великий і нещадний Голодомор не став черговим для галочки дійством. Треба дивитися уперед. І при цьому пам’ятати»! (“Чорна дошка” Н.Доляк)

Share Button

6s коментарів

  1. Світлана Дячок

    Відбулося захоплююче… А ще – було боляче… І страшно, але повчально!!! Дякуємо організаторам!

    Відповіcти
  2. natlevchuk

    Мені здається, ця тема є дуже важливою. Якби боляче не було дітям дивитись, слухати ці жахливі повідомлення, але ми повинні згадувати ці сторінки історії. ПОВИННІ ПАМ’ЯТАТИ.

    Відповіcти

  3. Читала всі ці твори. Дуже вдало скомпонували цей захід. Особливо приємно, що використані не лише класичні твори, а й сучасні ( те ж “Розколоте небо”).

    Відповіcти
    1. svitdyachok

      “Чорна дошка” – теж талановито!!! Молодці – сучасні автори, які дають можливість бачити і розуміти правду! Зараз читаємо твори про Майдан. Готуємося до обговорення в лютому!!!

      Відповіcти
  4. majawrzos

    It is worth talking about the history… Students learn more, remember more… Your history and region are very interesting so keep organizing events like this

    Відповіcти

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>