Робота в блогах як профільна та допрофільна підготовка з історії

Одне з найактуальніших завдань сучасної школи – пошук актуальних шляхів зацікавлення учнів навчанням, підвищення їх розумової активності, спонукання до творчості, виховання школяра, як життєвої й соціально-компетентної особистості, здатної здійснювати самостійний вибір і приймати відповідальні рішення в різноманітних життєвих ситуаціях, вироблення вмінь практичного і творчого застосування здобутих знань.

Впровадження в практику роботи з учнями інформаційно-комунікативних технологій дає змогу зацікавити школярів, стимулює до самостійного пошуку нової інформації, розвиває навички виділяти головне у великій кількості матеріалу з різних джерел, в тому числі й електронних, розвиває їх творчі здібності, вміння аргументовано оцінювати, висловлювати свої думки й судження, а також формує ще одну із ключових компетентностей особистості – інформаційну.

Наша школа декілька років поспіль працює за історичним напрямком, тому вчителями історії були розроблені проекти-блоги для поблиглення знань учнів як у профільному так і допрофільному навчанні.

111

Урок історії та правознавства у Марганецькій ЗОШ №3

Видатні особистості України

Історія Давнього світу

Історія Середніх віків

Історія України в Середньовіччі

Галицько-Волинська держава (проект)

Україна в боротьбі за збереження незалежності

Всесвітня історія для десятикласників

Ми – громадяни України

Проект “Захист прав дітей під час військових дій”

Блоги учнів

Україна у світі  Левіна Микити

 

 

Share Button

3s коментарів

  1. allasuprun

    Дякую, використання продуктів Google для навчання допомагає у викладанні історії вчителю та кращому засвоєнню знань учням.

    Відповіcти

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>