Пам’яті героїв Крут

  • 29 січня – День пам’яті героїв Крут. Український народ щороку вшановує пам’ять молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути. Цей день для багатьох набув особливого значення завдяки героїзму трьохсот звитяжних українців із числа студентів Київського університету та Політехнічного інституту, курсантів військової школи й гімназистів, які, захищаючи підступи до Києва, вступили в нерівний бій із 4-тисячною більшовицькою армією, рішуче відстоюючи право українського народу жити у власній державі. Ця битва стала символом героїзму та відданості Українській державі й національній ідеї, а її дата – 29 січня 1918 року – днем національної трагедії.
    До цієї дати в ЗОШ№1 було організовано та проведено низку заходів спрямованих на виховання патріотизму у підростаючого покоління.
    Класними керівниками 1-4 класів були проведені бесіди «Крути: і сум, і біль, і вічна слава», а у 5-11 класах були проведені виховні години «Пам’яті героїв Крут присвячується» – інформаційні матеріали щодо бою під Крутами донесли до учнів реалії крутянських подій, історична довідка та спогади, сприяли вихованню у дітей гордості за героїчне минуле нашого народу.
    Учні 9-А класу відвідали виставку в бібліотеці «Крути. Пам’ятай їх подвиг», яку оргcPhLFqwazckанізувала бібліотекар Кійко Т.М. Лейтмотивом заходу було проведення паралелі між подвигом героїв Крут та героями АТО. vDIbUYb-juIПерегляд та обговорення відео «Пам’ятаймо як це було» організоване вчителем історії Агарковой А.В., сприяло вихованню почуття поваги до тих, хто заради незалежності України віддав своє життя. Пам’ять полеглих Героїв вшанували хвилиною мовчання.
    YlJ2GSs_zjcВчитель історії Куковинець Т.М. провела 5-ти хвилинки на уроках історії для учнів 5-11 класів «Ніколи Україні не забути цих юних душ нескорений політ». Під час заходів говорилося про героїзм та відданість Українській державі й національній ідеї; про необхідність згуртованості народу України та підкреслювалося, що саме це дозволить сьогодні перемогти агресора.
    Учні зрозуміли, що подвиг крутянців навчає: « Свобода і доля України залежать від готовності кожного українського громадянина поважати і захищати інтереси своєї країни».
Share Button

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>