Створюємо нову українську школу разом

Спільною працею педагоги України окреслюють контури майбутньої української школи і сьогодні кожен заклад освіти продовжує роботу по зміненню застарілої навчальної моделі на сучасну, інноваційну, здатну сформувати компетентного випускника, всебічно розвинутого, відповідального громадянина і патріота своєї держави, людину здатну реалізувати себе у житті і бути щасливою.

Слайд1

Педагогічний колектив Миколаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 29 вважає, що школа завжди має бути в авангарді суспільних змін, щоб мати можливість запропонувати сьогоднішньому і майбутньому поколінням школярів достойну, сучасну освіту, яка буде нести у собі саме те, що знадобиться і буде корисним дітям у житті, допоможе випускнику стати конкурентоздатним у 21-му столітті.

Слайд2

Ми переконані, що змінити стару шкільну систему можна лише помінявши  погляди вчителів на освіту і навчання, задавши правильний напрямок руху до змін. Українська школа буде успішна, якщо до неї прийде успішний учитель і такого вчителя ми повинні створювати сьогодні. Саме для цього наша школа спільно з Науково – методичним центром запросили до Миколаєва тренера українсько-шведського проекту Світлану Стельмах (вчитель Херсонського академічного ліцею імені О.В. Мішукова, спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії, «учитель-методист»), яка провела 6-годинний семінар-тренінг з найбільш вмотивованими до змін у освіті директорами на тему: «Інтегральний підхід до ролі особистості керівника в управлінні».

Слайд3

За час роботи семінару-тренінгу директори мали змогу здобути велику кількість цікавої інформації, щодо розбудови нової української школи. Світлана Стельмах познайомила присутніх з основами інтегральної теорії Кена Уілберта (акцент на 7 логік дій), спіральною динамікою Клера Глейза, методами емпатійного спілкування, поняттям та прийомами фасилітації та використання її технік у роботі з учительським та учнівським колективами, розповіла про стадії емоційного вигорання керівників шкіл та методики корекції вигорання, дала нові навички використання проектних технологій, арт-терапії, а головне – імпульс учасникам до руху вперед, використання у практичній роботі набутих знань, усвідомлення необхідності власного розвитку та стимуляції до особистісного і професійного розвитку учителів.

Слайд4

Директори мали змогу випробувати на собі велику кількість вправ, які зможуть зробити у своїх педагогічних колективах. Це і вправа «Сучасний керівник, яким він має бути?», «Літаки» і багато інших. Також присутні дізнались про навчально-виховний процес і створення освітнього простору в швецьких школах, навчальних закладах Латвії і Литви.

Слайд5

Цікаве невимушене спілкування у компанії однодумців, які прагнуть змін і готові змінюватись самі дало свої результати. Всі учасники заходу були у захваті від професійної роботи тренераСвітлани Стельмах і висловлювали велику вдячність за можливість побачити нові орієнтири для особистісного розвитку і позитивних зрушень у своїх навчальних закладах, а також за спільну роботу у створенні нової української школи.

Слайд6

Директор школи Грицюк Л.А.

Share Button

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>