День вишиванки в Миколаївській ЗОШ №29

Одягнімо вишиванки, друже,
Як одвічний предків талісман.

SAM_6509

День вишиванки — всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. Дата проведення — щороку в третій четвер травня. Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив’язане до жодного державного чи релігійного. У цей день кожен українець одягає вишиванку і виходить в ній на роботу, в університет, школу чи садочок.

SAM_6527
Учні та працівники Миколаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 29 цьогоріч знову долучилися до цієї традиції. Усміхнені та радісні прийшли вони сьогодні до школи, а це і не дивно, бо у вишитому одязі закодовані символи сили, добробуту, краси та оберегів.

SAM_6519
Найактивнішими учасниками акції стали учні 1-Б класу (класний керівник Кухаренко І.Г.), 2-Б класу (класний керівник Бикович Н.М.), 3 класу (класний керівник Глущенко А.М.), 5 класу (класний керівник Бугір Н.Ф.), 6 класу (класний керівник Гайченко Н.А.), 7 класу (класний керівник Распітін С.В.) та педагоги. Було організовано фотографування класів, загальні фото учнів у вишиванках.

SAM_6520
Проведення дня української вишиванки продемонструвало, що вихованці школи разом зі своїми батьками відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу.

Вишиванка – символ Батьківщини,
Дзеркало народної душі.
В колисанці купані хвилини
Світло і тривоги у вірші…

SAM_6496

Заступник директора з ВР Братошевська С.В.

Share Button

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>