Декада хімії та біології

У нашому закладі з   20 по 28 лютого  проходила декада хімії та біології. Відкриття декади розпочалось експозицією  газет. Учні 6-10 класів намалювали колажі, газети, стіннівки, присвячені цим цікавим наукам.

21 лютого учні 8-10 класів були запрошені на засідання круглого столу ,присвяченому захисту МАН-робіт.  Учні 10-го класу Рижа Є., Однорог О., та учень 11 класу Височин М. презентували власні проекти з біології, фізики, екології. Таким чином, на власному досвіді вони показали іншим учням, яким цікавим може бути світ наук природничого циклу.

22 лютого в кабінеті хімії та біології  пройшла зустріч учнів з представницями волонтерської організації « Голос природи», які спілкувалися з учнями на тему: « Я хочу жити в чистому місті». Учні 8-10 класів із захопленням взяли участь в обговоренні екологічної ситуації  в м. Кам’янському.

Також учні мали змогу пройти майстер-клас « Сортуємо сміття по-європейські».

Більницька О.Г. разом з учнями 7-8-х класів ( Нурбеков Я., Висоцький О., Молошна М., Капузднеєва М, Полуніна Д,  Колдун Я., Каймаков М., Количева Г. , Гільденбрант Д., Васильків І., Толмачов С., Сороченко В., Похваліт О., Берлін А., Висоцька Г.) 23- го лютого  провели екскурсію в кабінет хімії та біології для учнів 1-5-х класів та ознайомили школярів із тваринним  та рослинним світом нашої  країни. Зазирнули до живого куточка.  А також  показали  хімічне шоу (яскраві хімічні досліди:  «фараонова змія», «веселі кульки», зробили кольорові розчини).

Також на кожній перерві учні мали змогу пройти майстер-клас «Як користуватися мікроскопом», під час якого  школярі мали можливість за допомогою приладу роздивитися  найдрібніші мікроорганізми, волосся, хімічні речовини. Цього ж дня в актовій залі учні навчалися варити мило. Поринувши в хімічний процес, школярі навчилися виготовляти різнокольорове  мило за допомогою  різних ароматичних олій   у формі зірки, квітки, сонця, куба тощо.                                                                                                                .

24-го Лютого вчитель біології Корнійчук М.В. провела відкритий урок з природознавства в 5-а      класі.  Тема уроку : «Вода – розчинник. Розчинні й нерозчинні речовини». На уроці учні навчились визначати розчинність різних речовин, виміряли необхідну кількість речовини для досягнення насиченого розчину.

27- го лютого учні 7-8 класів  побували у віртуальній творчій лабораторії , де вчитель хімії та біології Більницька О.Г. презентувала  проекти, відео, презентації,   присвячені науці хімії.

«Родзинкою» декади  стала виставка кристалів . Учні всієї школи протягом місяця вирощували кристали із цукру, солі, мідного купоросу, соку винограду і т.д.

Взагалі декада пройшла дуже цікаво , була насичена різноманітними пізнавальними заходами і надовго залишиться в пам’яті всіх її учасників. Це , в першу чергу, заслуга вчителя хімії та біології Більницької О.Г. – людини творчої і відповідальної.

Цікаво, що саме в ці дні у  кабінеті хімії та біології, гігантські равлики, що живуть у “живому куточку”, відклали яйця , з яких мають народитися малята.

IMG_3828 IMG_3832 IMG_3841 IMG_3855 IMG_3875 IMG_3946 IMG_3953

Share Button

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>