Цікавий проект “Новорічна казка”

Як ми всі чекаємо Новорічних свят! Адже це завжди – зустріч із казкою! Але в цьому навчальному році шкільна новорічна казка трохи забарилася із-за додаткових зимових канікул. Тому зустріч із прекрасною і повчальною новорічною казкою у наших учнів відбулася на Старий Новий рік. Ініціативу створення цього новорічного проекту взяли на себе, як зазвичай, випускники-одинадцятикласники. але в цей раз вони створили її цілком самостійно, не очікуючи допомоги від дорослих та вчителів, але за їхньої підтримки. Сценаристом-постановником була талановита Чумаченко Ілона, вона ж виконала роль Снігуроньки; світло-музичне оформлення здійснював Височин Макар, який блискуче виконав роль Настюші; Звукорежисерами були Савченко Владлен, по сумісництву неперевершено виконавший роль  Альонушки,  Височин М. та Чумаченко І. Костюми актори підібрали самостійно, задіявши до цього процесу своїх батьків.

Про що ж казка? Хлопчик Артем написав листа до  Діда Мороза, в якому попрохав незвичний подарунок – Птаха Щастя. Дід Мороз та Снігуронька, прочитавши листа, вирішують допомогти хлопчику у пошуках Птаха Щастя. Завітавши  додому до головного героя, вони спитали, навіщо йому Птах Щастя, і сказали, що знайти його можна , лише побувавши у різних казкових царствах. На допомогу  Артему Дід Мороз покликав Фею, яка мала чарівну шапку з діамантом . Ця шапка робила можливим побачити те, що простим оком не побачиш, а саме – казкових героїв казкових царств.

Хлопчик відправився у подорож. Перше царство, яке він зустрів на своєму шляху, – Царство Лісу. Тут царем був Дідько, який дуже хотів обдурити хлопчика: забрати діамант, а Птаха Щастя не віддати. Але Артему вдалося впіймати Птаха і відправитися до Феї. Та це був не той птах, який може принести щастя людині.

Друге царство- 3/9. Там жили три сестри, які самі шукали щастя та женихів.  І хлопчик повернувся від них без нічого.
Третя “зупинка”- Царство Води. Там Артем і знайшов Птаха, але , повернувшись додому, побачив, що клітка пуста.
Хлопчик зі сльозами на очах розповів про свої пригоди і про те, що Птах Щастя полетів. Дід Мороз, Снігуронька та Фея пояснили хлопчику, що щастя в клітку посадити не можна і якщо подивиться уважно навколо, то стане зрозумілим, що щастя – поруч.

Глядачі із великим задоволенням супроводжували Артема в його подорожі за Птахом Щастя.

P.S. звіт про проект вийшов трішки із запізненням, але, слово честі, по дуже поважній та об’єктивній причині.

SDC12370SDC12344SDC12345SDC12389 SDC12392SDC12366SDC12371

Share Button

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>