Класна школа класно допомагає не лише школярам!

 2Цієї весни учні 5-6 класів черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №28 ім. Т.Г.Шевченка під наглядом старшокласників розпочали роботу над проектом «Хай мережа об’єднує покоління».

Метою такого проекту є дослідження рівня навченості людей похилого віку у використанні ІКТ та залучення молоді для консультування та надання допомоги старшому поколінню у використанні комп’ютерних технологій.

6Черкаські учні проводили опитування та спостереження серед жителів свого мікрорайону, брали інтерв’ю у літніх людей щодо їх дозвілля, а також – навчали батьків, дідусів і бабусь користуватися  комп’ютером та ІКТ-технологіями.

Говорить один із учасників проекту Діма Смаглій: «Я навчив їх базової роботи за комп’ютером. Найбільш навчений дідусь Микола. В нього є пошта на ukr.net, профіль в Однокласниках та Фейсбуці. Він вміє читати новини та слухати онлайн радіо. Я вважаю, мої дідусі та 4бабусі нормально розбираються в Інтернеті та за комп’ютером».

Справа в тому, що Черкаська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №28 ім. Т.Г.Шевченка єдина з черкаських шкіл долучилася до міжнародного українсько-польського проекту «Класна школа», програма якого передбачає впровадження якісної освіти.

11Окрім вищезазначеного проекту «Хай мережа об’єднує покоління» у рамках мережі «Класна школа в Україні» постійно відбуваються різні події: дебати, опитування, демонстрації, фестивалі, що створює позитивну мотивацію до активної освітньої діяльності. Представники команди нашої школи взяли участь у конференції «Українська освітня реформа у Європейській перспективі. Зміни починаються зі школи».

3Цікаво, що черкаські педагоги мають можливість контактувати та співпрацювати з командами шкіл, із широким спектром експертів, представників громадськості й ЗМІ, які працюють в освітньому полі України і Польщі та готові поділитись своїм досвідом.

Про свою роботу шкільна команда під керівництвом Тетяни Соколюк систематично розповідає на шкільному сайті та в своєму блозі на сайті програми «Класна школа».

Share Button

5s коментарів


  1. olesokolyuk

    Моя бабуся хоч і закордоном, але часто звертається до мене за консультацією. Я завжди ії радо допомагаю. Добре, що завжди є ВАЙБЕР під рукою

    Відповіcти
  2. Богдан Шевчук

    А я вчора новчив свого папу створювати комп’ютерні презентації. Йому сподобалось. І він створив аж один слайд. Ура… це успіх!!!

    Відповіcти
  3. nabezverxa

    Я теж навчила свою бабусю користуватися ІКТ і вона дуже вдячна.

    Відповіcти

    1. Молодці. Наступним етапом буде створення буклетів на тему “Безпека в Інтернеті”

      Відповіcти

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>