Серед найсильніших мовознавців та істориків і наші учні

Чотири дні конкурсу-захисту і безпосередньо два дні власне змагання для молодих дослідників уже за плечима. У когось на носі вступ до вищої школи, у когось – продовження навчання на шкільній лаві. Однак усіх конкурсантів об’єднує одне – аналіз отриманих вражень і знань. Адже на фіналі конкурсу-захисту їхня робота над створенням себе як особистості не закінчується. Школярі зробили перші кроки в науці, щоб тверезо оцінити свої можливості, почути внутрішній голос, який нашіптує, чим займатися, й отримати необхідний досвід для формування світогляду.

Саме з таким настроєм повернулися із конкурсу наші учні Попов Максим та Гуреля Анна. Вони навчаються в одному класі, але Максим цього року уже вдруге брав участь у знаному конкурсі юних інтелектуалів, а Аня – вперше. Попов Максим цього року став переможцем у секції „Археологія“. Недарма ж він улітку брав участь у археологічній експедиції, а упродовж року нарівні з дорослими у наукових та науково-практичних конференціях, що проводилися у Чигирині та Корсунь-Шевченківському.

Леонід Залізняк переконаний: ще не вмерла наукова Україна, бо доки учні братимуть участь у таких змаганнях, як конкурс-захист, доти будуть поповнюватися кадрові запити науки.

Загалом, члени журі відділення історії відзначили таку особливість цьогорічного фіналу: зріс рівень самостійності робіт, тобто видно, що учні самі опрацьовували тему і формулювали відповідні висновки без сторонньої допомоги чи особливого втручання наукового керівника.

Журі відділення мовознавства відзначили, якщо порівнювати рівень робіт лінгвістів із попередніми роками, то він загалом стабільний, особливої динаміки не помітно, але самі дослідження за вибором теми цікавіші. Наша Гуреля Аня отримала диплом учасника ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук та  неоціненний досвід, тому сподіваємося на майбутні перемоги.

Вітаємо Аню і Максима, зичимо нових наукових досягнень. Вдячні за співпрацю їхнім науковим керівникам Нераденко Т.М., кандидату історичних наук, методисту Комунального закладу „Черкаський  обласний центр роботи з обдарованими дітьми Черкаської обласної ради“, та Овсієнко Л.О., старшому викладачу кафедри німецької філології ННІ іноземних мов Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького, кандидату філологічних наук .

Share Button

4s коментарів

  1. valeonova

    Ми й не сумнівалися, що Максим здобуде перемогу. Молодець. Так тримати

    Відповіcти

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>