Ігри на шкільних комп’ютерах – коли і скільки?

В сучасному світі бурхливого та всеосяжного розвитку інформаційних технологій учні багато часу проводять за комп’ютерними іграми вдома.

Як класний керівник я помітила, що комп’ютерні ігри зближують однокласників на основі спільних інтересів, сприяють виробленню навиків співпраці та становленню окремих учнів у колективі, особливо у 8-9 класах. Водночас, перенесення окремих навиків набутих учнями у віртуальному просторі комп’ютерних ігор часто не сприяє розвитку реальних соціальних навичок спілкування у групі однолітків. Роз’яснення особливостей та сприяння учням у формуванні контактів із однолітками на основі спільного інтересу до комп’ютерних ігор є одним із важливих завдань вчителя у школі.

При цьому, одним із аспектів застосування комп’ютерних технологій у школі є з однієї сторони – необхідність використання комп’ютерних ігоря як інноваційного елементу навчального процесу, а з іншої сторони – бажання учнів грати у комп’ютерні ігри у школі на шкільних комп’ютерах.

Особисто переконана, що використання комп’ютерних ігор поза межами навчального процесу в школі можливе лише на перервах або у позаурочний час. Такі ігри мають носити розвиваючий та логічний характер, сприяти розвитку здібностей та навичок учнів.

На мою думку комп’ютерні ігри сприяють розвитку когнітивних навичок учнів, сприяє розширенню світогляду та формуванню нового досвіду.  Водночас вчителі повинні чітко розрізняти комп’ютерні ігри як такі, що сприяють розвитку учнів, і такі, що можуть негативно вплинути на розвиток учнів. Відтак завданням викладацького колективу є сприяння використання інноваційних підходів у навчальному процесі, в тому числі із використанням комп’ютерних ігор, які мають розвиваючий характер та дозволені до використання для відповідного віку учнів.

Share Button

1 коментар

  1. olena

    Доброго вечора. Чи не могли б Ви навести приклади застосування таких методів у Вашому класі?

    Відповіcти

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>