Уроки на блогах – диво-зв’язок з учнями

 

Сьогодні, коли всі школярі середньої та старшої школи мають пБлоги_створення_Вебінар_Гавриліна_ВВо кілька акаунтів у соціальних мережах, а  їх вчитель ще не має персональну освітнього середовища в Інтернеті?! А творче професійне покликання не дозволяє зупинятися на місці?

Тоді необхідно створити власний блог і перетворити його на засіб поширення і поглибленого роз’яснення Вашого улюбленого предмета.

Сьогодні я саме для цього прослухала вебінар. Дуже цікаво! Рекомендую всім вчителям гімназії!

Програма майстер-класу:

Основні визначення; можливості блог-платформи.
Алгоритм створення персонального блогу.
Розміщення навчальних матеріалів різних типів на блозі.
Організація роботи учнів з допомогою блогу.

Гавриліна Вікторія Вікторівна, вчитель хімії

Share Button

1 коментар

  1. Ula

    Я рекомендую академію Khan, тобто розроблений портал, на якому, після реєстрації та створення своєї сторінки, кожен учень може створити свій власний шлях по, як її називають, карті знань. На карті показані широке коло питань, навичок і понять, які учень хоче осягнути. Коли учень вже має свою карту знань, переглядає фільми з поясненнями, а потім виконує вправи на перевірку.
    А тепер, як діє академія Khana в різного типу школах http://youtu.be/fvGhLWuziBs; http://youtu.be/fCzPvXsNwFk; http://youtu.be/yQzvCShBLcs; http://youtu.be/Ak1VRe8GJlo
    І ще одна порада: YouTube пропонує дуже великі базові матеріали по кожній темі, як використовувати їх у класі? Можна то зробити кількома способами:
    • матеріал для хорошого початку заняття, а саме введення в тему або ілюстрації до уроку або обговорення питань,
    • початковий матеріал для роботи в парах, індивідуальної роботи, або роботи в групах і також до роботи в команді, яка реалізовує освітній проект,
    • матеріал для ілюстрації лекції, бесіди, введення або підсумок обговорень, дебатів,
    • матеріал для використання в ході драми, імпровізації , тематичних досліджень, SWOT-аналізу, рольових ігор,
    • матеріал для підбиття підсумку лекцій,
    • матеріал для підготовки домашніх завдань.
    Опис
    Я вчителька середньої школи, працюю, використовуючи комп’ютерні технології, формуюче оцінювання, методи проектування і разом з учнями дізнаюся, як краще вчити. З [організацією] співпрацюю протягом багатьох років. Проводжу онлайн-курси для вчителів з викладання методів навчання, але також використання проектових методів в навчанні підприємницьких відносин. Я є автором методичних публікацій, навчальних планів, але також пише про місцеву історію свого міста. Я люблю хороші книги, хоча живу в горах на морі і берегів Хельських, вірю в якісну громадянську освіту, яка змінює світ.

    Відповіcти

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>