Фестиваль «ROBOfirst – більше ніж роботи!»

Фестиваль «ROBOfirst – більше ніж роботи!» — це масштабна міжнародна подія у сфері освіти, науки і техніки, де талановиті, творчі, ерудовані діти віком від 6 до 16 років зі всієї України продемонстрували свої вміння у сфері конструювання, робототехніки, програмування, інженерії і архітектури.

Учні ЗОШ №8 сформували дві команди «Lego Graft» (9-16 років) під керівництвом учителя інформаткии Грицай Світлани Миколаївни та «Юні друзі тварин» (6-10 років) з тренером Боровик Людмилою Андріївною, учителем початкових класів та інформатики. Команди з грудня 2016 року досліджували взаємодію людей та тварин, дізнавались, яким чином ми впливаємо одне на одного, і як можна покращити цю взаємодію.

Наші команди продемонстрували своїх роботів, LEGO-моделі та інноваційні ідеї-стартапи на тему «Пліч-о-пліч з тваринами». На фестивалі «ROBOfirst – більше ніж роботи!» було представлено близько 120 різних дитячих проектів-стартапів на цю тему.

У вільний час між змаганнями учні долучались до LEGO-майстер-класів з робототехніки, архітектури, математики та географії. На найменших учасників та гостей свята чекав робот Пікассо, який малював справжні шедеври.

Безкоштовний аквагрим, майстер-клас зі створення власної відеогри, столики з LEGO-деталями, знайомство з собаками-терапевтами, а також знайомство з іншими командами – ось малий перелік того, чим ми займались протягом 11-12 березня в Українському домі м.Києва.

Наша команда «Lego Graft» посіла друге місце у номінації «Дослідження» та отримала кубок переможця. Команду «Юні друзі тварин» відзначили у номінації «Найбільш креативне рішення», яка характеризується вибуховим, цікавим, неординарним рішення проблеми сезону, креативним постером та лего-моделлю.

Desktop39

Share Button

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>