Візит до влади

17 грудня учасники нашої команди зустрілися з головою Козівської райдержадміністрації В.Б. Вітровим та головою Козівської районної ради П.Й. Репелою для обговорення процесу впровадження ідей проекту в нашій школі.  Також ми передали місцевій владі звернення від учнівського та педагогічного колективу школи:

“В вересні 2015р. Козівська ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 приєдналася до програми “Класна школа”, яка  має почесний патронат Міністерства Освіти і Науки України і  реалізується польскою неурядовою організацією “Центр Громадянської Освіти” у партнерстві із Всеукраїнською Асоціацією Викладачів Історії та Суспільних Дисциплін «Нова Доба» та співфінансується Фондом «Освіта для Демократії» в рамках програми PITA – Зміни в регіоні Польсько-Американського Фонду Свободи

Наші колеги в Польщі працюють над цим проектом від 2002 року, в Україні ж він є пілотним.  Впродовж останніх трьох місяців учні нашої школи намагалися впровадити в життя шість засад, на яких ґрунтується інститут дійсно «класної» школи:

  • добре вчимо кожного учня;
  • оцінюємо,щоб допомагати в навчанні;
  • вчить мислити і розуміти світ;
  • навчає співпраці;
  • допомагає повірити в себе і створює приязну атмосферу;
  • готує до майбутнього.

Цьогорічний проект стосується можливостей інформаційно-комунікативних технологій для покращення навчання,викладання і спілкування в школі . В ході проекту наша команда ретельно обдумувала,обговорювала і вела дискусії серед учнів школи.. Кожен клас в ході гарячих дебатів виробляв свої пропозиції щодо покращення шкільного життя. Після цього  відбулися шкільні дебати,де вже сформовані ідеї обговорювали учні і вчителі.

Зваживши  всі позитивні і негативні моменти використання ІКТ було вироблено Кодекс правил використання новітніх технологій в навчальному процесі. Віримо, що це можливо, хоча й розуміємо, що не всі наші ідеї і бажання є реальними на сьогоднішній день. Ми усвідомлюємо,що вже завтра в класах не з’являться мультимедійні дошки,планшети для всіх учнів чи електронні прибиральниці( як пропонували деякі учні). Проте, прагнучи змін,ми не чекаємо, що хтось зробить нашу школу класною, ми самі намагаємося щось зробити для того, щоб в школі було комфортно і учням ,і вчителям ,де задоволеними були б батьки і діти.

За весь цей час у нас виробилося багато ідей, але звичайно без підтримки ззовні, не всі вони можуть стати реальністю. Наприклад, ми прийшли до такого висновку: Wi Fi – і реально,і корисно, (звичайно,при дотриманні правил,які ж ми самі і виробили,наприклад, змінний пароль –загадка) може допомогти при засвоєнні певних предметів.

 Wi Fi

  • розширює доступ до актуальної інформації:
  • дає можливість вивчати нове законодавство ,яке часто змінюється;
  • дає можливість подорожей та віртуальних екскурсій на уроках географії;
  • можливість спілкування онлайн з ровесниками з-за кордону на уроках іноземної мови;
  • віртуальні досліди на уроках хімії;
  • дає нові можливості роботи з Google формами для кращого оцінювання;
  • стає можливим тестування онлайн.

У нас багато цікавих і абсолютно реальних ідей. Нас підтримують наші батьки і вчителі. Проте, виявилося, що цього замало . Тому  учні покладають велику надію на козівську громаду, яка в вашому лиці посприяє нам у втіленні нашої невеличкої шкільної реформи. Зокрема, допоможе у купівлі роутера.

Давайте творити майбутнє разом!”

 

DSC04802 DSC04804DSC04799 DSC04806

Share Button

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>