як ми проводили класні дебати (короткий звіт)

Наш 10- б клас – один із багатьох класів нашої школи,який став учасником проекту “Класна школа”. Про цей проект ми дізналися від вчителя історії і правознавства (Маркусь Н.і). Представники різних класів провели у своїх класах підготовчу роботу і 21 жовтня в нашому 10-б відбулися класні дебати.На першому етапі кожен з нас пропонував свої ідеї,щодо інформаційних технологій.Потім об’дналися в три групи по 5 учнів.Кожна команда презентувала свої ідеї і почергово виступала в ролі опонента або захисника виступаючої групи.Таким чином ми отримали перелік із 15 пропозицій – наприклад,встановити в школі Wi-fi(на паролі),встановити мультимедійну дошку,заміть підручників електронні книги,оновити техніку в школі,забезпечити безпечне користування ітнтерном.Після цього кожен учень голосував за ті ідеї,які йому сподобались.Ми вибрами 5 головних ідей,які стали найбільш актуальними в нашому класі.Через декілька днів відбулась дискусія,в якій взяли участь 16 учнів.На ній ми аналізували плюси і мінуси наших ідей.Після чого створювали правила ,які б допомогли реалізувати наші ідеї і зробити школу справді КЛАСНОЮ. До проекту нашого Кодексу ми запропонували правила використання wi-fi,мультимедійної дошки, електронних книг та інше.Кожен висував свою думку і бачення.Деякі ідеї викликали суперечки(Чи варто встановити веб-камери в кожному класі,потрібність електронних підручників і wi-fi),але все ж таки ми створили свій проект кодексу нашого класу, який потім представили Таня Боднар і Гліб Улішак на шкільних дебатах.

Share Button

4s коментарів

  1. Влад

    На мою думку, дебати – це гарне висловлення власної думки в різних закладах. Дуже добре, що на заході були присутні всі учні нашого класу, так ми могли почути власну думку кожного із нас. Такі заходи допомагають розвиватися дітям в школі, вони навчаються правильно висловловити і сформульувати власну думку, і правильно доносити свої думки до присутніх.

    Відповіcти
  2. lbednarska

    Мені дуже сподобалися усі дебати, які ми проводили в нашому класі, я сподіваюся, що вони насправді допоможуть зробити нашу школу ще класнішою, ніж вона є зараз і всі учні будуть із задоволенням там навчатися.

    Відповіcти
  3. Міша

    Класні дебати у нашому класі завжди проходили добре.Я почув від усіх дуже багато нових ідей , які просто повинні зробити нашу школою кращою.Але щоб це зробити , потрібно потрібно не лише говорити , а й хотіти і робити все , щоб перевтілити ці ідеї в реальність.

    Відповіcти
  4. Сергій

    В 10 б дебати були дуже добре проведені було висловлено багато гарних і інтересних ідей.І сподіваюсь що більшість з тих ідей буде зроблено

    Відповіcти

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>