Майстер-клас «Складання карти радіаційного фону м.Миколаєва» студентів механіко-математичного факультету МНУ ім. В.Сухомлинського в ЗОШ №29

Слайд5
Слайд1

Слайд2

Слайд3

Слайд4

Швидкий розвиток ядерної енергетики та широке застосування джерел іонізуючого випромінювання в різних областях науки, техніки та народного господарства створили потенційну небезпеку радіаційного впливу на людину та забруднення навколишнього середовища радіоактивними речовинами. Тому питання захисту від радіоактивного випромінювання (або так звана радіаційна безпека) перетворилися у наш час на одну із важливих проблем.
Для України важливість питання радіоактивного забруднення зросла після 1986 року, після аварії на Чорнобильській АЕС. Вивчення питання дозиметрії в умовах школи має досить велику практичну цінність та може продемонструвати можливість практичного застосування досягнень фізики.
З ініціативи кафедри фізики механіко-математичного факультету, зокрема доцента кафедри, к.п.н. Манькусь Ірини Володимирівни, студентки 432 групи Жигні Марії, 22 квітня з нагоди відзначення 30-х роковин Чорнобильської катастрофи в Миколаївській ЗОШ І-ІІІ ступенів №29 для учнів проведено майстер-клас «Складання карти радіаційного фону міста Миколаєва».

Учнів 8 класу студентка Жигня Марія познайомила з існуючими нормами радіаційної безпеки України, з лабораторним обладнанням, зокрема проінформувала про принцип роботи лічильника Гейгера – Мюллера. Результатом роботи студентки є створена презентаційна карта радіаційного фону міста Миколаєва та відеоролик.

Разом зі студентами з великим інтересом діти провели заміри радіаційного фону радіометром «Прип’ять» у кабінеті фізики, на шкільному подвір’ї. Радіаційний фон у нашому навчальному закладі відповідає природному.

Виносимо подяку студентам 4 курсу Жигні Марії, Федорів Вікторії, Рябченку Вадиму, Осокіну Олегу, за добрі знання теоретичного матеріалу та творчий підхід у реалізації навчальних проектів з фізики.

Братошевська Світлана Вікторівна,
заступник директора з ВР, вчитель фізики

Share Button

1 коментар

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>