Класні дебати в 6-Б класі

Класні_дебати_6Б (2)

20.09.2016 року у актовій залі НВК «Гімназія № 11», за підтримки учасника проекту «Класна школа» Олексія Безчасного, у рамках неформального обговорення було проведено дебати у 6-Б класі. Питання дебатів було таке:

– Чи потрібно у нашій школі широко застосовувати ІКТ?

 

Спочатку діти ознайомилися з Шкільним кодексом 2.0.

Далі класний керівник, у якості аргументу, розповіла про досвід свого знайомого з Естонії, про його школу, про те, що там весь процес навчання побудовано на електронній основі, і все, включаючи матеріали для навчання та систему оцінювання, представлено у електронному вигляді.

 

Всі одностайно погодилися з тим, що ІКТ необхідні для навчання. Але класний керівник нагадала про те, що соцмережі і ігрови портали доведеться заблокувати, з огляду на їх невідповідність цілям навчання, внаслідок чого розпочалася дискусія серед учнів щодо доцільності використання соцмереж у процесі навчання. Деякі діти аргументували це тим, що, наприклад, у ВК, є новини і блоги, корисні для навчання, якими вони вже наразі користуються. Проте згодом діти дійшли висновку, що соціальні мережі таки заважатимуть, оскільки там забагато зайвої і не корисної для навчання інформації, як-от різноманітні спами, ігри і т.ін.

Далі говорили про можливість використання ІКТ на уроках, а саме, відео, презентації і т.д. Деякі діти запропонували створити окремі платформи з різних предметів, на яких учні могли би зручно виконувати різні завдання в режимі он-лайн та офф-лайн, обмінюватися інформацією і т.д.

Тож, більшість дітей погодилася з перевагами використання ІКТ у шкільному житті і зголосилася за їх використання. Але були й такі, що не підтримували загального запалу.

 

Тому клас, за пропозицією О. Безчасного, було поділено на 2 групи: «за» та «проти» використання ІКТ.

У ході обговорювань, було наголошено на такі найважливіші переваги використання ІКТ:

  • зручність та швидкість у здобутті необхідної інформації;
  • менше ваги та важких рюкзаків (оскільки більше не буде потреби носити всі підручники та посібники, тому ще буде доступ до більш об’ємних джерел інформації);
  • можливість працювати на відстані;
  • краще запам’ятовування нового матеріалу.

Команда опонентів наголосила на мінусах цього використання:

  • залежність від ІКТ та Інтернету;
  • небезпека погіршення зору, внаслідок використання ІКТ;
  • безпорадність (коли ти загубив чи забув свій гаджет).

 

Тим не менше, більшістю голосів було ухвалено необхідність і доцільність використання комп’ютерних технологій у процесі навчання.

Було також висловлено мрії та побажання про те, що країна забезпечить молоде покоління планшетами та іншими девайсами, корисними та необхідними для якомога ефективнішого навчання.
Далі, у зв’язку з висновком про необхідність використання ІКТ, постало питання про роутер:

– Чи хочете ви, щоб у школі з’явилась безпровідна мережа WI-FI?
Почалося обговорення роутерів та можливості їх придбання. Зокрема, було поставлено на голосування питання про необхідність заробити на роутер самостійно, як пропонувала координатор проекту “Класна школа” Гавриліна В.В. Пропозицію заробити кошти на роутер самостійно було підтримано одностайно.

Share Button

2s коментарів

  1. Ewa Borgosz

    Интересно и подробно вы описали дебату в 6б классе. Видно, что классный роководитель сам видит смысл в использовании ИКТ. Хотелось бы узнать, как собираетесь раздобыть деньги на роутер? Может во время родительских собраний организуете кафе для родителей? Ведь они часто приезжют в школу прямо с работы – бутерброды бы им пригодились.

    Відповіcти
    1. vikgavrylina

      Интересная идея организовать кафе для родителей. Никогда не приходила такая идея в голову. У нас часто классные руководители с детьми организовуют концерты для родителей на собрании. Очень важно, чтобы родители прийдя на собрание получали положительные эмоции. А что может быть лучше для мамы и папы, чем увидеть своего ребенка талантливым и счастливым. А главное, что и другие родители видят положительные черты у одноклассников своего ребенка.

      Відповіcти

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>