Обласний конкурс проектів “З любов’ю до Батьківщини в Європейській спільноті”

P70209-122234

9 лютого 2017 року найактивніші учні команди “Класна школа” Савченко Олександра та Безчасний Олексій прийняли участь в другому етапі обласного конкурсу проектів “З любов’ю до Батьківщини в Європейській спільноті” в рамках  підготовки до Міжнародної дитячої туристсько-освітньої виставки, присвяченої Дню Європи в Україні.

В конкурсі також приймали участь команди із Кам’янського, Кривого Рогу, Солонянського та Томаківського районів, с.м.т. Кринички, Тернівка та Софіївського центра творчості.

Учні виступали із мультимедійними презентаціями, в яких розкривали привабливість рідного краю для туристів з різних  куточків України та інших країн. Неймовірну екскурсію провели учні історичними місцями та краєвидами Дніпропетровщини, познайомили із талановитими особистостями своєї місцевості та запросили до себе в гості всіх бажаючих.

Обл_конкурс_Туризм_02 (2)  Обл_конкурс_Туризм_02 (3)

Грамотами Дніпропетровського дитячо-юнацького центру міжнародного співробітництва за співпрацю з питань європросвіти з КЗ «ДДЮЦМС» та участь в обласному проекті «З любов’ю до Батьківщини в Європейській спільноті» нагороджені Савченко Олександра, Безчасний Олексій та координатор проекту Гавриліна Вікторія Вікторівна

Обл_конкурс_Туризм_02.2017  Обл_конкурс_Туризм_02 (1) Обл_конкурс_Туризм_02 (4)

Дякуємо за допомогу директору гімназії Реві Наталії Василівні, координатору Євроклубу гімназії Воронцовій Тетяні Вікторівні, заступнику директора з виховної роботи Земляній Тетяні Володимирівні, вчителю історії Козорог Олександрі Геннадіївні, вчителю української мови та літератури Реві Олені Валентинівні. 

Пропонуємо ознайомитися з екскурсією “Пам’ятні  місця Кам’янського”

Пам_ятні_місця_Кам_янського_2017   Пам_ятні_місця_Кам_янського_2017_2 Пам_ятні_місця_Кам_янського_2017_3    Пам_ятні_місця_Кам_янського_2017_4 Пам_ятні_місця_Кам_янського_2017_5    Пам_ятні_місця_Кам_янського_2017_6 Пам_ятні_місця_Кам_янського_2017_7   Пам_ятні_місця_Кам_янського_2017_8 Пам_ятні_місця_Кам_янського_2017_9    Пам_ятні_місця_Кам_янського_2017_10 Пам_ятні_місця_Кам_янського_2017_11    Пам_ятні_місця_Кам_янського_2017_12 Пам_ятні_місця_Кам_янського_2017_13   Пам_ятні_місця_Кам_янського_2017_14 Пам_ятні_місця_Кам_янського_2017_15    Пам_ятні_місця_Кам_янського_2017_16 Пам_ятні_місця_Кам_янського_2017_17    Пам_ятні_місця_Кам_янського_2017_18 Пам_ятні_місця_Кам_янського_2017_19  Пам_ятні_місця_Кам_янського_2017_20

Добрий день! Ми, учні НВК Гімназії №11, раді вас вітати у Кам’янському – місті, що пам’ятає і шанує свою історію.

Добрий день! Ми, учні НВК Гімназії №11, раді вас вітати у Кам’янському – місті, що пам’ятає і шанує свою історію.

Розпочнемо екскурсію з нашої гімназії, місця,  де ми отримуємо безцінний скарб – знання. Вивчення національного в закладі органічно поєднується з орієнтацією на європейську освіту.      Гімназія №11 є колективним членом Міжнародної Асоціації викладачів англійської мови, активно співпрацює з Корпусом Миру США, Британською радою, Французьким центром, є партнером німецької школи  в місті Бохольт. Гімназисти щороку навчаються у школах США в рамках програми FLEX – «Програма обміну майбутніх лідерів», беруть участь у спільних проектах з  навчальними закладами Франції, Німеччини, Великобританії. На запрошення Університету Хендон міста Лондона, Головного офісу Міжнародної школи в Единбурзі (Шотландія) учні гімназії навчаються та отримують міжнародні сертифікати Європейської академії сертифікаційної діяльності. НВК гімназія №11  – це заклад, де панує культ знань, культ інтелекту.

Активно беремо участь у проекті польської неурядової організації «Центр громадської освіти» в партнерстві з Усеукраїнською Асоціацією Викладачів Історії та Суспільних Дисциплін «Нова доба» та співфінансується Фондом «Освіта для Демократії» в рамках програми PITA – Зміни в регіоні Польсько-Американського Фонду Свободи. В рамках проекту «Класна школа» наша гімназія намагається створити  школу, куди дитина охоче приходить щодня і з радістю повертається додому.
Ми формуємо  активну громадянську позицію учнів у суспільстві, здатність відповідально реалізовувати свої права та обов’язки. Завдяки проекту гімназисти вивчають традиції та звичаї Європи, а особливо Польщі, бо саме вихідці з цієї країни зробили неоціненний внесок для нашого міста, насамперед у будівництві металургійного заводу, який є основою процвітання нашого міста.

Запросивши гостей – наших партнерів за проектом у гості, ми підготували екскурсію, що була складена англійською, українською та  польською мовами.

То ж  пропонуємо  ознайомитись із нашим містом. Почнемо з місця, де зібрані  всі пам’ятки – міського музею історії. Біля входу камінь-пам’ятник жертвам Голодомору нагадує про важливість пам’ятати сумні сторінки життєпису України. Усередині музею знаходяться великі зали, де всі охочі  втамують спрагу  пізнання історії рідного краю.

Перейдімо  до центральної площі, яка раніше називалася Базарною. Під час революції стала місцем проведення мітингів. У 1922році тут було встановлено пам’ятник Прометею, який дуже символічний для кам’янчан. Це не просто Есхілів богоборець, а образ борців, які віддали життя за щастя нащадків.

Через декілька сотень метрів ми опиняємося на площі з музеєм та пам’ятником Ігнатію Ясюковичу. Це поляк, який був першим директором металургійного комбінату,  відомий меценат. Площа виглядає неначе центр невеличкого європейського міста з охайними квітниками та вишуканими будівлями.

Через невелику відстань ми опиняємось біля сучасної 12-метрової Голгофи та головний храм міста – Собор Святого Миколая, 1894

Поряд розташована  народна аудиторія – сьогоднішній драматичний театр імені Лесі Українки. Це культурний центр міста, де кам’янчани духовно відпочивають і насолоджуються майстерною грою акторів. Також біля театру знаходиться пам’ятник Тарасу Григоровичу Шевченку.

Минаємо гімназичний проспект, де ще у 1907 році були відкрита перша гімназія, будівля якої все ще прикрашає вулицю. Далі перед нами   постає перлина готичного мистецтва – католицький костел Святого Миколая. До речі,  у цьому костелі зараз знаходиться Союз поляків міста.

Завжди цікаві враження залишаються у відвідувачів музею нашого металургійного комбінату, що зберігає в собі історію міста та всі пам’ятки минулого про цей завод.

Далі ми опиняємось у районі Верхньої колонії, де побачимо багато пам’яток історії у вигляді величезних брил. І це не випадково, оскільки назва нашого міста походить від слова «каміння».

А завершимо нашу екскурсію на березі  чудового, оспіваного багатьма письменниками Дніпра, де ми зможемо насолодитися чудовими краєвидами.

Для гостей міста можна запропонувати:

  • Готельно-ресторанний комплекс “Прометей” розташований в центральній частині Кам’янського, має вигідну транспортну розв’язку, що дає можливість нашим гостям швидко добратися до центру міста;
  • Готель «Реал», який є більш економним варіантом;
  • Кафе «Викрутаси» знаходиться в центральній частині міста;
  • Або проживання в родинах наших учнів. Доречи, Саме цей варіант обрала команда проекту «Класна школа» з села Колиндяни на Тернопільщині. Читаючи новини на блозі нашої гімназії вони зацікавилися нашим досвідом участі в проекті та запросили в гості на Різдво. Наші 5 учнів з 2-ма вчительками проживали в родинах учнів та вчителів їхньої школи, приймали участь в різдвяних колядках, відвідали найдовшу печеру Млинки біля села Залісся, міста Тернопіль, Кам’янець-Подільський, Хотинську фортецю. Тепер в червні ми чекаємо гостей з Тернопільщини до себе.

ЛАСКАВО ПРОСИМО ДО НАШОГО МІСТА! WELCOME TO OUR CITY!

 

Share Button

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>