Фестиваль проекту “Класна школа” в гімназії № 11 міста Кам’янське

   Фестиваль_проекту_Класна_школа_02.02.17

2 лютого 2017 року в гімназії № 11 міста Кам’янське відбувся заключний Фестиваль проектів “Класна школа”, який підводить підсумки участі нашої команди в 3-му етапі проекту.

Було представлено результати проекту “Польські обличчя в історії Кам’янського” та “Різдвяна казка – обмін досвідом участі в проекті “Класна школа” – Схід та Захід України”.

  • Метою проекту є вивчення досвіду громадянської активності учнів в Україні та Польщі, використання досвіду країни партнерів в своїй громаді, сприяння розвитку ідей самоврядування молоді.
  • Під час літніх та осінніх канікул учні вивчали історію, географію, культуру та звичаї наших польських та українських партнерів, перекладали матеріали з польської та англійської мови на українську та навпаки.
  • Zabrze (3)  52
  • Досліджували роль поляків у становленні нашого міста:
  • Відвідали музей та архів міста, музей ДМКД; збирали інформацію в Інтернеті, бібліотеках міста.
  • S1790004 Музей_ДМК_06.05 (5)
  • Музей_ДМК_06.05 (26) Музей_ДМК_06.05 (13)
  • Вивчали архівні матеріали, спогади мешканців міста, які представлені в творах Олександра Слоневського та Людмили Яценко.
    • Створили відео віртуальної екскурсії по нашому місту на англійській, польській та українській мовах; розмістили відео на сторінці в You Tube, блозі «Класна школа» та на сторінці польських партнерів у Facebook. Оператор: вчитель ОТМ в гімназії Гудименко В.М.
    • S1780002  Відеоекскурсія_місто_Кам_янське_You_Tube

https://youtu.be/FoThVqPwV_g

http://klasnashkola.eu/gim11-dniprodzerzhynsk/знайомство-з-містом-дніпродзержинсь/

  • Провели зустріч з представниками польської діаспори. Ми розказали гостям про нашу участь в проекті “Класна школа” та гімназисти (Гуменюк Марія, Савченко Олександра (10-А клас), Бобир Катерина (11-А клас), Прєснєцова Єлизавета (9-Б клас)) розказали про судьби поляків, які вони досліджували. Наші гості прокоментували, доповнили нашу інформацію; запросили до співпраці.Зустріч_Польська_діаспора_07.12 (13)  Зустріч_Польська_діаспора_07.12 (8)
  • Зустріч_Польська_діаспора_07.12 (10)  Зустріч_Польська_діаспора_07.12 (2)

http://klasnashkola.eu/gim11-dniprodzerzhynsk/проект-польські-обличчя-міста-камянс/

  • Всі матеріали проекту розповсюджуємо у соціальній мережі Facebook, сайті гімназії, на блозі «Класна школа», опубліковані статті в міських газетах «Відомості», «Событие», в обласній газеті «Джерело» та на офіційному сайті міської ради міста Кам’янського

http://dndz.gov.ua/ua/news/pg/10616600877397_p13/.

Над створенням каталогу “Польські обличчя в історії Кам’янського” працювали найактивніші учні нашої гімназії, які мають активну громадянську позицію:

  • Анастасія Шепель, 11-А клас
  • Дар’я Ялова, 10-А клас
  • Єлизавета Прєснєцова, 9-Б клас
  • Катерина Бобир, 11-А клас
  • Марія Гуменюк, 10-А клас
  • Олександра Савченко, 10-А клас
  • Олексій Безчасний, 10-Б клас

проект_Польські_обличчя_1 проект_Польські_обличчя_2 проект_Польські_обличчя_3 проект_Польські_обличчя_4 проект_Польські_обличчя_5 проект_Польські_обличчя_6 проект_Польські_обличчя_7 проект_Польські_обличчя_8 проект_Польські_обличчя_9 проект_Польські_обличчя_10 проект_Польські_обличчя_11 проект_Польські_обличчя_12 проект_Польські_обличчя_13

Також команда учнів, яка відвідала на Різдво Західну Україну та обмінювалася досвідом участі в  проекті “Класна школа” з нашими партнерами, презентували гімназистам проект “Різдвяна казка – обмін досвідом участі в проекті “Класна школа” – Схід та Захід України”. Вони ділилися своїми враженнями, учні інших класів задавали питання, відбувався обмін думками, обговорювали плани на майбутню зустріч команди колиндянської школи з Тернопільщини в нашій гімназії.Різдвяна_казка_2017

 

фестиваль_Класна_школа_02.02 (8)           фестиваль_Класна_школа_02.02 (13)

фестиваль_Класна_школа_02.02 (3)

 

Детальніше про це:

  • Найактивніші учні проекту, а саме учні 9-10 класів Безчастний Олексій, Курицин Микита, Браіла Анастасія, Савченко Олександра та Преснєцова Єлизавета разом з вчителями історії – Дубовською О.П. та англійської мови – Пилипенко М.О. на різдвяних канікулах 6-10 січня 2017 року обмінювалися досвідом участі в проекті з українськими партнерами з села Колиндяни Чортківьского району Тернопільської області та міста Кам’янець-Подільськ. Гімназисти з цікавістю дізналися про плідну працю з редагування Вікіпедії та участь у пpоекті «Вікікpай», про налагоджену систему учнівського самоврядування колиндянської школи та проекті “Відкривай Україну” учнів Кам’янець-Подільської ЗОШ № 17. Ініціатором «Різдвяної казки» була ментор та координатор проекту з колиндянської школи Дячок С.О. https://youtu.be/bk-LP8pXOog. Про результати співпраці учнів Західної України та Дніпропетровщини керівники учнівської групи гімназистів Дубовська Олена Петрівна та Пилипенко Марія Олексіївна написали статтю в газеті “Відомості” (№ 12 від 18.01.2017) міста Кам’янське: “Як кам’янські гімназисти досвідом “Класної школи” ділилися” http://klasnashkola.eu/gim11-dniprodzerzhynsk/як-камянські-гімназисти-досвідом-кла/ ; а учениця Колиндянській школі Тернопільської області Анастасія Адамовська написала статтю «Схід і захід – разом або «Класне вікіPіздво: Колиндяни – Кам’янське – Кам’янець-Подільський» в газеті Чортківського району «Голос народу» № 3 (8604) від 20.01.2017 http://chortkivrr.gov.ua/chortkivrr.te.ua/userfiles/file/6/golos%20narody/3.2017%20рік%20pdf.pdf

http://gymnasium11.at.ua/news/jak_kam_janski_gimnazisti_dosvidom_klasnoji_shkoli_dililisja/2017-01-18-140

Різдвяна_казка_2017_1 Різдвяна_казка_2017_2 Різдвяна_казка_2017_3      Різдвяна_казка_2017_4 Різдвяна_казка_2017_5     Різдвяна_казка_2017_6

 

 

Різдвяна_казка_2017_7

Таким чином, участь в програмі «Класна школа» змінює учнівське середовище  та  вчителів. Спонукає бачити в учнях та колегах особистість,  яка розвивається,  може робити помилки,  але її слід поважати.  Працюючи за проектними технологіями ми на власному прикладі виховуємо активних громадян, які самостійно приймають рішення та несуть відповідальність за свої вчинки.  Творчі, обдаровані та небайдужі учні та вчителі України та Польщі є «агентами змін», які зможуть зробити світ толерантнішим та демократичним.

                                                         Координатор проекту  Гавриліна Вікторія Вікторівна

Share Button

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>