Інтернет – друг чи ворог?

23 жовтня восьмі класи нашої школи підготувалися і провели дебати “Інтернет – друг чи ворог?”. Активними були всі учасники, тому що ця тема важлива для всіх. Дивовижно, що учні, які зазвичай конкурують між собою знайшли спільну мову та визначилися із позитивними та негативними аспектами всесвітньої павутини.

В ході роботи познайомилися з новими для них поняттями, пов’язаними  із безпекою роботи в Інтернеті, оцінили рівень своєї комп’ютерної залежності, почуттів, які вона викликає та шукали шлях корисної роботи, яка б дозволила розвивати себе як здібну особистість  та компетентного користувача. Учні сперечались з приводу поняття ігроманія, і нарешті зробили висновок про те, що нестримний потяг до ігор вбиває інтерес до навколишнього світу. Тепер учні знають, хто такі та що таке “Грифери”, “Кібероніоманія”, “Кіберкомунікативна залежність”, “Секстинг”, “Веб-серфінг”, “Кіберагресія”, “Кібербулінг”! Учні не згідні з нормами перебування в Інтернеті, визнаними МОЗ України, з їхньої точки зору, дуже мало часу 2,5 години в тиждень не лише для ігор, але й для навчання! Що надихає, що у дітей існує поняття про необхідність безпечної поведінки в Інтернеті і  бажання підвищувати свою комп’ютерну грамотність.

Користуючись прийомом “Мікрофон” та кольоровими стікерами, створили положення, які восьмі класи хочуть внести до спільного кодексу:

1) використовувати гаджети в школі лише для навчання та з дозволу вчителя;

2) берегти своє здоров’я при їхньому використанні;

3) дотримуватися правил толерантного спілкування;

4) дотримуватися правил безпеки роботи в Інтернеті;

5) завжди пам’ятати, що не можна порушувати авторські права, красти чужі презентації та розробки.

IMG_3502 IMG_3503 IMG_3506 IMG_3507 IMG_3508 IMG_3511

Share Button

10s коментарів

  1. natmarkus

    корисна ірформація.Цікаво провести дослідження -скільки ж реально часу перебувають учні кожен день в Інтернеті…Мабуть багатьох ,особливо батьків, реальні цифри б дуже схвилювали

    Відповіcти
    1. Мельник Тетяна

      Інформація від учнів вражає, діти тратять біля 2-3 годин щодня на комп’ютер, переважно ігри та VK,а в тиждень це майже 21 година. Вони залишаються без часу на навчання та на відпочинок на відкритому повітрі !!!!!

      Відповіcти
  2. Валерія

    А чи дотримуються ваші учні даного кодексу?

    Відповіcти
  3. yanamano

    Молодці, що наголосили на тому, що потрібно поважати авторські права!

    Відповіcти
  4. Дмитро

    Молодці!
    Дуже актуальна тема, особливо під час засилля різноманітного неперевіреного контенту в Мережі!

    З повагою, шкільна команда “Класної Школи” НВО №6 М. Кіровоград

    Відповіcти
  5. Justyna

    Хорошо что в этих дебатах приняло участие так много учеников. Хорошо что у Вас уже есть Кодекс. Мне нравится что Вы обратили внимание на такие разные аспекты ИКТ в школе.

    Відповіcти
  6. lilvaida

    Дуже гарна ідея донести до дітей що інтернет може стати нашим ворогом. Чекаємо ваших наступних статей.

    Відповіcти
  7. Алла Ткачук

    Ви обрали дуже актуальну і цікаву тему для всіх учасників навчально-виховного процесу. Інтернет можна з упевненістю назвати одним з найбільш сучасних видатних винаходів. Завдяки проведеним дебатам у учнів сформувалися уявлення про недоліки і переваги роботи в інтернеті. Молодці.

    Відповіcти
  8. Анастасія Власюк

    Актуальна для нашого часу тема. Молодці! Успіхів вам у подальшій роботі.

    Відповіcти

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>