Десятикласники ЗОШ №8 доторкнулися до вивчення загадкової Японії

Президент України Петро Порошенко оголосив 2017 рік роком Японії в Україні.

У зв’язку з цим проводяться численні заходи, присвячені японській культурі. Мистецтво бонсай, медитативні практики, аніме – це лише поверхневі знання про японську культуру. Сприйняття життя через призму філософії і беззаперечне дотримання висловом Геракліта: «Все тече, все змінюється» – ось що насправді характеризує японців.

Для багатьох українців східна культура так і залишається не зовсім зрозумілою, тому 20 квітня співробітники краматорської Центральної бібліотеки разом з десятикласниками ЗОШ №8 доторкнулися до вивчення загадкової Японії.

Учні відповіли на питання вікторини про Країну сонця, що сходить, познайомилися з таким явищем ландшафтного мистецтва, японської етики та естетики, як японські сади,які нерозривно пов’язані зі східною філософією і відображають уявлення жителів Сходу про світ і місце людини в ньому.

Desktop59

Share Button

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>