Зміни в шкільному Кодексі 2.0

20161019_093750[1] 20161019_094004[1] 20161019_094140[1] 20161019_094212[1]

19 вересня, напередодні осінніх канікул, в кабінеті інформатики відбулися загальношкільні дебати. Захід проходив у формі круглого столу. Для обговорення та корегування створеного в минулому навчальному році Кодексу 2.0 були запрошені представники 5-11 класів. На початку вересня вони отримали завдання переглянути правила Кодексу 2.0 та запропонувати зміни, які вони побажають внести  до нього.

Самим спірним правилом виявилося 4, де думки учнів розійшлися. Третина учнів вважала, що дійсно потрібно заборонити використання власного обладнання усім учням класу, якщо в класі з’являється порушник цього правила, який під час уроку займається власними справами, а не колективними. Інші учасники дебатів погодилися з думкою учня 9 – В класу Баранця Олега, який запропонував для порушника правила надати додаткове завдання по темі уроку (щоб той займався справами уроку, а не власними), і за виконання завдання порушник буде отримувати відповідну оцінку.

Також учні дещо змінили інші пункти Кодексу та обговорили важливе значення ЗМІ в нашому житті. Повідомлення підготували учні 7-8 класів.

Нажаль провести повномасштабні загальношкільні дебати ми не мали можливості (як це відбувалося в минулому році, бо на це були певні об’єктивні обставини). Але про зміни, які ми внесли  до Кодексу, цього ж дня та 21 жовтня (під час класної години) була сповіщена уся учнівська спільнота ліцею.

Отже, продовжуємо покращення навчального процесу, використовуючи ІКТ. Сподіваємося, що наш Кодекс став більш демократичний та дієвий.

  • Кодекс нашого ліцею (змінений).
    1.Навчаємося з ІКТ. Використовуємо комп’ютерні технології під час уроку з дозволу вчителя.
    2.Дбаємо про свою безпеку в Інтернеті.
    3. Знаходимо потрібну інформацію, щоб урок був яскравішим, цікавим. Використовуємо інформацію з достовірних сайтів.
    4.Використовуємо власне обладнання під час уроку.Якщо в класі є порушник, який замається своїми справами,  він повинен виконати додаткове завдання з теми урока, яке буде відповідно оцінене.
    5.Дотримуємося авторського права.
    6.Толерантна поведінка в соцмережах.
    7.Розміщуємо чужу інформацію в мережі з дозволу автора.
    8.Спілкуємося в Інтернеті, в соцмережах, в скайпі дотримуючись їхніх правил. Спілкуємося на шкільних, класних блогах, поважаючи співрозмовників. Запобігаємо проявам агресії.
  • 9.Вивчаємо нові технології та навчаємо інших.
  • Відеофрагмент дебатів та внесення змін до Кодексу 2.0
Share Button

1 коментар

  1. Ewa Borgosz

    Поздравляю с успехом. Интересно было посмотреть видеоролик дебат. Также важным кажется мне то, что ученики серьёзно отнеслись к обновлению кодекса и ввели изменения.

    Відповіcти

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>