Проект “Веселі старти”

Протягом двох місяців учні 4 класу та їх батьки активно працювали у межах спортивного-розважального проекту «Веселі старти», координатором якого стала вчитель фізичного виховання Недзельська Валентина Іванівна.

Метою цього проекту було розвинути серед учнів інтерес до занять спортом, сформувати навички ведення здорового способу життя, залучення батьків до активної участі у житті гімназії та її учнів, формування навичок до злагодженої та ефективної співпраці учнів, батьків і вчителів.

На початковому етапі учні 4 класу та їх батьки  були поділені на чотири команди. Вони повинні були підготувати назву, емблему, девіз і елементи спортивної форми для своїх команд. Так, були утворені команди «БЕМС», «Грім», «Форсаж» і «Бородачі».

Підсумком їх роботи стало спортивне свято «Веселі старти». Воно розпочалося з урочистого параду команд, які очолили капітани. Перш ніж переходити до активних фізичних вправ, координатор проекту Недзельська В. І. провела спортивну розминку для учнів та батьків. Частина батьків брала безпосередню участь у спортивних змаганнях (2 особи у кожній команді), частина виступила у ролі журі (3 особи) всі інші були активними уболівальниками. Потім команди змагалися у шикуванні на час, представляли назви своїх команд, емблеми і девізи.

Спортивна частина змагань складалася з 7 естафет («Хто швидше?»; «Посадка картоплі»; «Настільний теніс»; «Стрибки у мішках»; «Гонка м’ячів у колонах»; «Хокей» і комплексна естафета «Сімейна»), конкурсу капітанів і перетягування канату.

Журі, у складі трьох представників батьківського комітету, і судді, у складі двох учителів фізичного виховання, були головними арбітрами змагань. У перервах між естафетами до уваги учнів і батьків були представлені художньо-спортивні номери гімназистів. У підсумках спортивних змагань всі учасники отримали солодкі призи і медальки, а переможці і дипломи.

Підсумком спортивно-розважального свята «Веселі старти» стала приємна втома, позитивні емоції і незабутні враження.

Цей проект успішно реалізується кафедрою учителів фізичного виховання більше 10 років серед початкових класів. Це завжди весело і цікаво і для дітей, і для батьків Цього цей проект отримав продовження для гімназистів середньої ланки.

Спорт – це здоров’я, а здоровим бути модно!

Share Button

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>