Чи знаєте ви про загальноєвропейську кампанію «No Hate Speech Movement»?

Нещодавно в Києві відбувався тренінг для тренерів і мультиплікаторів із питань освіти в сфері прав людини в інтернеті,в якому пощастило взяти участь. Тренінг проводився в рамках спільного проекту Європейського Союзу та Ради Європи “Зміцнення інформаційного суспільства в Україні”.Метою даного проекту є зміцнення захисту прав людини і основоположних свобод шляхом забезпечення більшої свободи ЗМІ, відкритого, орієнтованого на громадян підходу до Інтернету на засадах прав людини, а також ефективної системи захисту громадян, враховуючи право на особисте життя та право на контроль над особистими персональними даними.
Особливий інтерес викликала тема про загальноєвропейську кампанію «No Hate Speech Movement», що була ініційована Радою Європи в березні 2013 року та яка активно впроваджується вже в 47 країнах Європи і продовжує активно діяти в Україні під назвою «Рух проти ненависті». За період реалізації кампанії в Україні вдалося провести чимало заходів, в рамках підтримки та впровадження проекту. «No Hate Speech Movement» або «Рух проти ненависті» – це кампанія проти мови ненависті в Інтернет мережі.
Рух «No Hate Speech функціонує насамперед «онлайн», там, де людям здається, що вони можуть говорити, що завгодно і як завгодно. Рух має на меті відстоювати права людей, боротися з інтернет-неграмотністю, зменшувати кількість агресивних висловлювань у мережі Інтернет, мобілізувати молодь на боротьбу з проявами ненависті в Інтернеті.
Сьогодні активну участь в кампанії «Рух проти ненависті» приймають насамперед громадські організації що діють у сфері прав людини, молодіжні та студентські рухи, а також блоггери, он-лайн активісти, молоді журналісти.
До заходів Руху добровільно мають змогу приєднатися усі небайдужі громадяни та громадські об`єднання України. Насамперед, важливо бути обізнаним в розпізнанні мови ворожнечі в інформації, що розповсюджується в мережі Інтернет, та бути зацікавленим поділитись цією інформацією з іншими.  В рамках кампанії проводяться заходи он-лайн( в мережі Інтернет) та офф-лайн(семінари, тренінги, уроки, флеш-моби, тощо).
Усі небайдужі громадяни мають можливість індивідуально приєднатись до європейського руху :
1. Зайти на сайт кампанії – http://www.nohatespeechmovement.org/
2. Обрати кнопку “Join the movement” (угорі сторінки).
3. Натиснути ” CREATE YOUR PHOTO MESSAGE
Join us!” .
4. Завантажити фото з комп”ютера “Uploud your foto”.
5. Зробити налаштування тексту, фону, емблеми, тощо – кнопка “customize”.
6. Зазначити ім”я та прізвище, країну, написати текст (за бажанням) і розмістити у соціальних мережах (за бажанням).
7. На останньому етапі: поставити двічі “галочки” – що ви згодні з умовами використання і вам більше 13 років.
Офіційний сайт загальноєвропейської кампанії «No Hate Speech Movement»:http://www.nohatespeechmovement.org/
Сторінка VK національної кампанії «Рух проти ненависті» в Україні:http://vk.com/no_hate_speech_movement

Share Button

8s коментарів

  1. Степан

    Чудова ідея, на мою думку дуже важливо уберегти дітей від проявів насилля, особливо в ранньому віці. Це запорука здорової психіки і ментальності людини в майбутньому, бо як кажуть: “Ненависть породжує ненависть”.

    Відповіcти
  2. natharasivka

    Це прекрасно, що правозахисні організації йдуть в ногу з часом і зважають на нові актуальні виклики. В наш час це тема особливо гостро постає в українському суспільстві. Тому, вважаю, що ми всі обов’язково повинні приєднатися до вищезгаданого руху “no hate”. Проте, не просто зробити фото з цією фразою, а і в своєму щоденному он-лайн житті перестати вживати так звану “мову ворожнечі”. Таким чином, ми з вами зробимо спільний крок до правосвідомої нації.

    Відповіcти
  3. alkupchyk

    Ніколи раніше не чула про дану акцію,але,думаю,приєднатись до неї варто.Адже кожен має право на вільне висловлювання своїх думок та всі повинні вчитись грамотності, тим більше у Інтернет спілкуванні.Підтримую Степана,адже саме ненависть може вигризти та пропалити людську душу.

    Відповіcти
  4. lbednarska

    Я думаю що ця кампанія має право на існування і повинна розвиватися в нашій країні, тому що у теперішньому світі дуже багато ненависті та насилля не лише між дорослими людьми, а й між дітьми.

    Відповіcти
  5. Міша

    Сьогодні я вперше почув про цю акцію і вважаю , що до неї потрібно приєднатися.Оскільки ця організація підтримує мирне,культурне і грамотне спілкування в інтернеті.Думаю , що всіх потрібно залучати до цієї акції , адже , як і в житті , так і в інтернеті дуже багато ненависті , але так мало доброти.Ця організація , на мою думку , вчить , що завжди , в будь-якій ситуації потрібно залишатися людиною і думати ,що ти говориш і які можуть бути після цього наслідки)

    Відповіcти
  6. Юля

    Це дуже цікава і корисна акція для кожного з нас)Не кожен з нас знає правила спілкування в інтернеті,тому ми допускаєм помилки)На мою думку,кожен повинен приєднатися до неї

    Відповіcти
  7. Сергій

    Я ніколи раніше не чув про«No Hate Speech Movement»але прочитавши цю сторінку я багото дізнався тому я вважаю що це дуже потрібно знати і всі повинні знати які бувають наслідки за прості як здається слова

    Відповіcти
  8. lilshymon

    Проведення в школі цієї акції поопвнить знання учнів про права людини, розширить світогляд, дасть позитивну мотивацію.

    Відповіcти

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>