DSC_9899

УКРАЇНСЬКО-ПОЛЬСЬКА СПІВПРАЦЯ. СТАРТ. ЗАЛІЩИЦЬКА ГІМНАЗІЯ – ГІМНАЗІЯ М. ЛОДЗЬ

На сучасному етапі розбудови європейського вектору України важливим є налагодження співпраці з партнерами в освітньому секторі. Ось чому реалізація міжнародних проектів, які дедалі активніше організовуються різноманітними фундаціями для навчальних закладів, стають пріоритетними.

Упродовж навчального року Заліщицька державна гімназія як переможець відбору Міжнародної програми «Класна школа» реалізовувала завдання щодо запровадження Кодексу 2.0 у навчальний процес та дотримання і розвиток демократичних принципів у своїй діяльності. Після завершення міні-проекту організаторами для шкіл-учасників була запропонована відбірна програма для налагодження українськими школами зв’язків з польськими навчальними закладами. 

Для 12 переможців-представників шкіл Міжнародної програми «Класна школа» 12-15 травня була організована зустріч з вчителями Польщі, навчальні заклади яких бажають налагодити співпрацю шкіл та обмін молоді у межах Програми «Перетворення в регіоні» – RІТА, яка є фінансована Польсько-Американським Фондом Свободи, що адмініструється Фондом «Освіта для демократії», при підтримці Товариства Лева та Лабораторії Громадянської Освіти «Пошук».

Директор гімназії О. Войчишин у результаті тренінгів, розробки спільних проектів, які зацікавили і польських колег, налагодила співпрацю представником  початкової школи та гімназії м. Лодзь. Попередньо обговорили реалізацію спільного проекту «Ретро-гра», який має на  меті відновити ті ігри, що грали старші покоління, і таким чином, активувати молодь до пізнання минулого та залучення до активного відпочинку.

На запрошення Заліщицької державної гімназії  16 червня 2016 року у Заліщики для підписання попереднього документу про наміри щодо співпраці прибула делегація навчального закладу м. Лодзь на чолі з директором. Відрадно, що навчальний заклад удостоєний престижної нагороди за створення належних умов для навчання дітей з особливими потребами і атмосфери ефективної успішної співпраці учасників навчально-виховного процесу.ГІМНАЗІЯ ЗУСТРІЧАЄ ГОСТЕЙ З м. ЛОДЗЬ (ПОЛЬЩА) DSC_9891

Упродовж трьох днів колеги з Польщі будуть знайомитися з культурними, освітніми традиціями м. Заліщики та гімназії з метою підписання Договору про подальшу співпрацю. Гімназія, на чолі з директором О.Д.Войчишин, яка організовує зустріч продемонструє власні досягнення у проектній діяльності, поділиться досвідом використання хмарних сервісів, розповість про особливості освітнього процесу і залучення до нього батьків та громадськість.  Наступним кроком буде відвідання школи-партнера делегацією Заліщицької державної гімназії восени 2016 року і реалізація проекту «Ретро-гра». Отож, шановні колеги, інтернет відкриває багато можливостей, і, якщо ви хочете знайти нові шляхи для успіху своєї школи і власного самовдосконалення, шукайте та реалізуйте їх. Адже освіта у глобальному просторі – це підкорення нових вершин і нових стратегій, які допоможуть учням ставати успішними у дорослому житті.     

Share Button

1 коментар

  1. Алла Ткачук

    Залучення загальноосвітніх навчальних закладів до міжнародного співробітництва — важливий крок до європейської та світової інтеграції України, розвитку демократичного суспільства.
    Ви правильно визначили результати і переваги міжнародного співробітництва, розкрили способи поширення досвіду навчального закладу з налагодження та розвитку співробітництва, зокрема шляхом проведення семінарів, конференцій і круглих столів. Я захоплююсь вашою діяльністю!!

    Відповіcти

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>