КЛАСНІ ДЕБАТИ У 5(9)-А КЛАСІ (ДВІ СЕРІЇ)

 

Усім привіт! Мене звати Іра, і я гімназистка 5(9)-А. Також навчаюся у групі «Юні медійники» під керівництвом редактора нашої районної газети «Колос» О.Дяків. Хочу розповісти вам про те, як відбувалися у нас класні дебати. Вони були двосерійні. Тому спочатку розповім про те, як спільно шукали позитиви та негативи  використання гаджетів. У другій серії про правила, які придумали.

Класний керівник Горин Наталія Петрівна та член гімназійного парламенту проінформували нас про те, що гімназія бере участь у міжнародному пілотному проекті «Класна школа». Наше завдання розробити та затвердити на рівні гімназії Кодекс 2.0, який би встановлював правила використання гаджетів у стінах гімназії. Ми зраділи, адже будемо мати змогу самі встановлювати правила. А це дуже цікаво. Після повідомлення відбувся «круглий стіл». У ньому ми спільними зусиллями після тривалого обговорення прийшли до наступних висновків щодо позитиву та негативу використання гаджетів у гімназії…

Отож, серед позитиву:

1. Швидко можна зв’язатися з будь-ким і будь-коли.

  1. Так, як всі гаджети (або майже всі) підключені до Інтернету , то можемо почерпнути потрібно інформацію і при чому дуже швидко.
  2. Інформація може бути і відео, і аудіо, і картинками, і …. Ще багато чим….
  3. У гаджет можна завантажити навчальні підручники і тоді не доведеться носити паперові у ранці.
  4. Коли ми не маємо чим зайнятися під час очікування, то можна також подивитися на новини чи повідомити про свої враження інших.
  5. Багатоманітність функцій дозволяє гаджет використовувати у різноманітних ситуаціях. І на уроках фізики та математики, де слід обчислювати, і будильник під час повідомлення про новини і ліхтарик, коли йдеш уночі додому.
  6. GPS. Хоч у школі він нам поки що не знадобився.

Негативів також трохи назбирали:

  1. Батарея, на жаль, не бездонна.
  2. Викликає залежність та фізичні вади, адже ми не можемо рухатися.
  3. Псує зір.
  4. Відволікає від навчання. Особливо, коли залежний.
  5. Електромагнітні випромінювання шкодять здоров’ю
  6. Впливає на психологічний та емоційний стан, коли Інтернет зникає або не має швидкості, яку хочемо.
  7. Відбирає таки живе спілкування. Часто сидимо у чаті з однокласником, який поруч.

Напевне перша серія скінчилася. А то дуже багато читати. Продовження буде.

Share Button

2s коментарів

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>