ШКІЛЬНІ ДЕБАТИ В 10-В КЛАСІ

4411

Використання ІКТ на уроках математики
У нашій школі ми докладаємо зусиль, аби вдосконалити систему освіти в межах власного навчального закладу, та подаючи приклад іншим. Довести, що навчання може бути легшим і цікавішим, впровадити нові методики викладання, внести зміни до шкільного кодексу. Ми віримо, що беручи участь і створюючи різноманітні проекти європейських зразків щодо виховання молоді й подачі інформації, зможемо змінити уявлення дітей та підлітків про загальне поняття «школа» на краще.
Важливо те, що цей проект запалив бажання учнів усього нашого закладу до якісних змін і об’єднав усіх нас у боротьбі за спільну мету – покращити наш «другий дім». Тому ми дбаємо про щоденне вдосконалення, впровадження нових технологій навчання і зокрема – ІКТ.
Провівши дебати на уроках математики, ми отримали багато вражень, які відчутно змінили наше бачення відносно того, як блискавично можна подати навчальний матеріал, залучити учнів до навчального процесу і урізноманітнити «типовий» урок математики. У цьому здатне допомогти ІКТ.
На власному досвіді, ми переконались, що набагато зручніше і раціональніше буде запровадити нові методики проведення уроку, такі як «метод каруселі», «евристична бесіда», використання мультимедіа. Це допоможе зробити навчання цікавим, творчим, а зекономлений час спрямувати на виявлення незрозумілих тем і їх опрацювання. Провівши опитування учнів, які були залучені до нашого експериментального уроку математики з використанням ІКТ, ми переконалися, що така форма навчання допомогла зрозуміти тему краще, викликала багато позитивних вражень, і відповідно, бажання відвідувати уроки математики. Довели, що розумне використання мережі Інтернет, телефонів, планшетів, калькуляторів й інших сучасних технологій є доцільним.
На даний момент у світі надзвичайно швидко відбувається прогрес, та нажаль, в Україні більшість навчальних програм не відповідають стандартам високорозвинених країн, що ми і бажаємо змінити.

33 22

 

 

 

 

 

 

Share Button

1 коментар

  1. Дмитро

    Дуже цікаві висновки! Молодці!
    З повагою, шкільна команда “Класної Школи” НВО №6 М. Кіровоград

    Відповіcти

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>