Конкурс знавців права

Нещодавно ми проводили між командами 9-х класів в рамках тижня Правознавства конкурс знавців права. Така тематика обрана не випадково. Уявіть собі: людина заблукала в лісі. Погодьтеся, серйозне становище. Але якщо у нього є компас, він знайде дорогу. Немає цього надійного помічника, – йому доведеться сподіватися тільки на випадок. Право – той же компас. Воно показує всім людям напрям шляху, дає можливість вільно і впевнено орієнтуватися в безмежному морі складних і різноманітних норм і правил поведінки, встановлених державою. Наскільки дев’ятикласники вміють це робити, ми і намагались з’ясувати.
Класи поділились на дві команди, були обрані рахункова група і журі. Учні розв’язували казкові задачі, здійснювали екскурс в історію права, надавали юридичні консультації, розвязували ситуативні завдання в конкурсі «Чи знаєте ви?» Командам надавалась можливість проявити ерудицію та кмітливість і заробити додаткові бали. Запитання команді-суперниці могли бути підготовлені командами заздалегідь. Вболівальникам також надавалась можливість додати бали до рахунку своєї команди – під час музичної паузи. Питання глядачам і уболівальникам ставилось: про які права співається в піснях, які звучали. Активними та ерудованими знавцями права проявили себе Худис Максим, Задерей Наталія, Липка Марія, Балачук Аліна, Худис Андрій та інші. Перемогу отримала команда “Класних правознавців” 9-А класу. Вітаємо!

Share Button

3s коментарів

  1. allasuprun

    Хай Різдво у вишиванці,
    Розбудить Вас щасливо вранці!
    І принесе у Вашу хату,
    Радість й усмішок багато.
    Розбудить приспані надії,
    Достатком й щастям Вас зігріє,
    Зігріє сонцем і любов’ю
    Та подарує Вам здоров’я.

    Відповіcти

  2. Молодці! Лариса Володимирівна завжди вигадує щось цікаве чи то з історії, чи то з правознавства. Приємно, що подібні заходи викликають цікавість в учнів 9 класу.

    Відповіcти
  3. Ewa

    Красиво Вы написали:” людина заблукала в лісі. Погодьтеся, серйозне становище. Але якщо у нього є компас, він знайде дорогу. Немає цього надійного помічника, – йому доведеться сподіватися тільки на випадок. Право – той же компас”. Хоршая метафора. И конкурс интересный, другие школы могут воспользоваться этой идеей.

    Відповіcти

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>