Підвищуємо комп’ютерну грамотність

   Міністерство освіти і науки  втілило великий соціальний проект в рамках угоди з Урядом Китайської Народної Республіки щодо поставки комп’ютерного обладнання для загальноосвітніх навчальних закладів України у кількості 23 500 комплектів. 10 млн. гривень із загального фонду МОН  використано на встановлення ліцензійного програмного забезпечення для шкільних комп’ютерів. Близько тисячі шкіл України отримали комп’ютери з КНР, у тому числі і ЗОШ І-ІІІ ст.. с.Дубечне.

прп  уак                                   Відомо, що освіта є важливою для кожної людини. Знання, здобуті в школі, відкривають двері у широкий світ, допомагають адаптуватися до нових умов. Щоб учні здобували сучасні знання, у нашій школі облаштували новий комп’ютерний клас. Він оснащений десятьма комп’ютерами, об’єднаними у локальну мережу з виходом в Інтернет.

Позитивними моментами використання комп’ютерів на уроках є:

  • легкий і швидкий доступ до інформації;
  • наявність потужного стимулу для підвищення комп’ютерної грамотності;
  • інтенсивність навчання;
  • прискорення темпу навчальних дій учнів.

Завдяки кабінету інформатики учні навчилися знаходити і використовувати інформацію в навчальних цілях. Вчителі інформатики Павло Іванович та Вікторія Віталіївна навчають нас застосовувати навчальні програми (Power Point, Paint, Word, Excel, пошукові системи, програму створення алгоритмів Scratch та ін..), а учні 2-5 класів проходять «Сходинки до інформатики».

У комп’ютерному класі є стенди, на яких розміщена інформація про складові комп’ютера, найпопулярніші програми, людей, що досягли високих результатів у комп’ютерних технологіях та розвитку інформаційної грамотності.

Думаю, що цей подарунок із Китаю сприятиме підвищенню рівня комп’ютерної грамотності школярів, допоможе краще орієнтуватися у потоці інформації, щоб мати можливість здобути якісну сучасну освіту.

Анастасія Якимук,

учениця 9-А класу

Share Button

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>