Вибір проектних тем

На осінніх канікулах кожен клас мав завдання обрати проектну тему з використанням ІКТ. Учні працювали з різними джерелами інформації. Кожен пропонував власні ідеї. Після жвавої дискусії в класі спільними зусиллями була обрана тема проекту та делегати, які будуть представляти її на розсуд творчої групи проекту “Класна школа”.

8 листопада в актовій залі школи відбулося засідання учасників проекту “Класна школа”. На якому кожен клас запропонував до уваги присутніх проектні теми, над якими будуть працювати. Представник із кожного класу підготував повідомлення і обґрунтував чому саме цю тему вони будуть досліджувати, представивши план подальшої роботи та прогнозований результат. Після активного обговорення адміністрація школи, координатор, ментор проекту відзначили, що представлені теми актуальні, відповідають віковим можливостям учнів та подякували учасникам за підготовку.

Назви проектів, над якими будуть працювати учні.

Проект  “Видатні люди нашого краю” – 5 клас

Проект “Вплив телефонів, комп’ютерів, планшетів на здоров’я дітей” – 6 клас.

Проект “Здорове харчування – запорука довголіття” – 7 клас.

Проект “Сім чудес Мелітопольського краю” – 8 клас.

Проект “Молодіжні субкультури” – 9 клас.

Проект “Психологічний вплив реклами на споживача” – 10 клас.

Проект “Етнічний склад населення Мелітопольського району” – 11 клас.

Школярам потрібно докласти чимало зусиль, щоб належним чином підготувати та представити їх на “Фестивалі проектів” у грудні. Допомагати та підтримувати учнів будуть їх наставники – класні керівники. Бажаємо творчих здобутків і нових звершень.

 

 

 

 

 

Share Button

4s коментарів

  1. Елла Ситник, вчитель сш № 250

    Вітаю.
    У вас грандіозні плани.
    Дуже цікавий підхід до вибору тем і сміливе рішення реалізувати 7 проектів за такий короткий час. І це в умовах проведення районного етепу олімпіад, захисту науково – дослідних робіт МАН, підготовки до різдвяно – новорічних свят, закінчення семестру. Ви дуже рішуче налаштовані. Молодці!
    Та чи прогнозували ви таку ситуацію, коли якийсь проект виявиться не зовсім готовим до представлення на Фестевалі? Ви перенесете дату Фестивалю чи дозволите класу – команді зійти з дистанції? Хто буде приймати остаточне рішення щодо такої, можливої, ситуації?
    Успіхів.

    Відповіcти
    1. kalaxtionova

      З попереднього досвіду роботи ми впевнені, що у нас все вийде. Погоджуємось, що часу обмаль, але у нас позитивно налаштовані педагоги та активні діти. Кожен із учасників зацікавлений в досягненні результату. Координатор та ментор проекту “Класна школа” надають підтримку кожному класному колективу, який і сам відповідально ставиться до реалізації власного проекту. Переносити фестиваль ми не плануємо, оскільки вже зараз бачимо багато напрацювань учнів і віримо в успішну реалізацію кожного проекту.

      Відповіcти
  2. Ewa Borgosz

    Мне очень нравится, что сами ученики предложили темы проектов. Они подобраны очень хорошо – разнообразные и соответстщуют интересам и возрасту учеников. Интересно былобы узнать, как ученики обосновали свои выборы тем. Как они выбирали тему – провопдили дискуссию в группе или методом мозгового шторма? Желаю всем командам успеха.

    Відповіcти
  3. ogerbanosenko

    Молодці! Діти визначились з комплексом питань, які б вони хотіли б дослідити. І це головне: мотивація, бачення кінцевого продукту, хоча в ході роботи зміни неодмінно будуть. Бажаю не втратити початкового запалу, в реалізації проекту скласти чіткий план дій, не зупинятись, впевнено крокувати до Фестивалю проектів!!!!

    Відповіcти

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>