3

Волонтерство – діяльність на благо інших людей

 

У  Вознесенській школі протягом багатьох років діє волонтерська група «Прометей», яка допомагає людям, що потребують допомоги та підтримки. Її очолює  практичний психолог – Ткачук Алла Олександрівна.

Волонтерство – це різноманітна праця. Можна піклуватися про людей різного віку і соціального статусу абодоглядати за тваринами та птахами, саджати дерева, очищати територію від сміття, приймати участь у різних акціях… Загалом, це – вся та робота, з якою може впоратися кожний, хто насправді цього забажає.

Волонтером може бути будь-яка людина, що бажає присвятити свій вільний час добровільній праці, розуміє проблеми оточуючих, має бажання допомогти, також волонтер це – добра, милосердна людина, яка володіє навичками спілкування.

Так члени волонтерської групи «Прометей» завжди готові підтримати зневірену людину, прийти на допомогу, зібрати кошти на дійсно важливі справи, наприклад операцію для хворого. Учні не відмовляють людям похилого віку у допомозі по господарству, залюбки поділяться своїми вміннями й знаннями з іншими людьми.

Волонтери Вознесенської ЗШ I-III ступенів допомагають дітям Терпіннівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат, Мирненського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей, Мелітопольської загальноосвітньої санаторної школи-інтернат та соціальної палати «Малятко» при міській дитячій лікарні, а також людям з обмеженими фізичними можливостями, самотнім людям похилого віку, ветеранам Великої Вітчизняної війни, дітям війни, вчителям-пенсіонерам, учасникам АТО.

Діяльність волонтерів нашої школи висвітлюється в газетах «Новий день», «Надежда», «Мелитопольские ведомости» та в інших засобах масової інформації і на телеканалах ТВМ, МТВ.

Ткачук А.О., керівник волонтерської групи «Прометей», говорить, що найголовніше для волонтерів Вознесенської ЗШ I-III ступенів – це конкретна дія і відчуття своєї необхідності, що неодноразово було доведено благородними вчинками. І саме на цьому терені відбувається становлення особистості, життєвих принципів та ідеалів, відбуваються зміни у розумінні свого місця в сім‘ї, колективі, світі.

Волонтерська група «Прометей» 

Share Button

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>