Декада математики і інформатики

Ти визнана давно главою всіх наук –

Потрібна нам ти скрізь, завжди і всюди.

Без математики ми нині, як без рук.

З тобою з казки дійсність творять люди.

Освоївши тебе – рвемося у політ.

Створили вже розумні ми машини,

Штурмуємо космічний світ

І різних фактів визнаєм причини.

З тобою ми невпинно ростемо,

З тобою – підкоряємо природу.

Твої досягнення ми віддамо

На благо будівничого народу.

 З 4 по 12 квітня  в школі-ліцей проводилась  декада  математики та інформатики з метою формування науково-пізнавального інтересу, уміння працювати з програмним забезпеченням, вихованням любові до предметів математичного циклу. В декаді  прийняли участь всі класи: з 1 класу  по 11 клас.

декада  математикиУчні 10-х  класів з вчителями математики і інформатики проводили математичні логічні ігри для учнів 1-4 класів: «Інформашка», «Конкурс ерудитів-математиків», де малюки розв’язували цікаві задачі у віршах, логічні вправи і математичні софізми.

Для учнів  5-х класів проводилась  гра  «Калейдоскоп інформатики».

Учні 6-х  класів приймали участь в математичній екскурсії «Математическое дыхание Одессы», «Найрозумніший» та «Золотое сечение в окружающем мире».

Учні 7-х  класів – «Інфоманія» з цікавими фактами з області інформатики.

Для учнів  8-х  класів проводився математичний конкурс «Най…, най…, най…» («Найрозумніший, найкмітливіший, найвинахідливіший»).  Шість  учасників готували презентації для конкурсів.

Учні 9-х класів – «Час веселої математики»,  де були представлені елементи різних логічних ігрових моментів.

Учні 11-х  класів – «Інфошоу».

Учні 9-11-х  класів  – «Бій ерудитів».

Ці заходи спрямовані на задоволення інтересів і запитів дітей.

Завдання вчителів шкільного  МО – сформувати у кожного учня активну позицію, надати йому можливість брати участь в організації та проведенні колективної пізнавальної справи. Саме позакласна робота створює для цього якнайкращі умови, забезпечує прекрасну основу для товариського спілкування, творчого співробітництва учнів, для самовираження та самоутвердження особистості, що позитивно впливає на розвиток  інтересів.

Декадада математиків і інформатиків  відкриває нові можливості формування самостійності, розвитку творчого потенціалу особистості, дозволяє виявити потенціальні можливості дітей, рівень розвитку пізнавальних інтересів, врахувати в цій діяльності особливості кожного учня, підтримати інтерес в одних, спиратися на захоплення інших, переключити негативні інтереси на позитивні у третіх.

Share Button

1 коментар

  1. Justyna

    Это хорошо, что Вы думаете о развитию математических и информатических способностей учеников. Вы предложили очень разные тематические уроки, благодара чему каждый ученик мог найти что-то для себя.

    Відповіcти

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>