Семінар-ярмарок “Захист проектів”

19 квітня в школі проходив семінар-ярмарок «Захист проектів» під гаслом «Хочемо жити в здоровому середовищі». Наша  школа – Всеукраїнський експериментальний майданчик з екологічного виховання «Екологічна стежина», Школа сприяння здоров’ю, і тому Командою було вирішено в рамках проекту «Класна школа» обрати для роботи  проекти, пов’язані з екологією нашого міста Вилкове. За неповний місяць роботи над проектами проведено: збір інформації, фотозйомки, зустрічі зі старожилами міста, з представниками комунальних хазяйств, Дунайського біосферного заповідника, мерії  міста, туристичних фірм, лісогосподарства. Вся діяльність  учнів та вчителів представлена у презентаціях, театралізованій виставі, демонстрації продукції на подіумі.

На семінар-ярмарок були запрошені:

  • Пташко В.О., методист відділу освіти Кілійської РДА;
  • Балацька Т.І., науковий співробітник Дунайського біосферного заповідника;
  • Полянцева Р.М., заступник голови міської ради;
  • Левицький М.І., відповідальний за впровадження проекту «Очисні споруди за європейським стандартом» у місті Вилкове;
  • Завідуючи дитячими садками «Джерельце» – Чернега Л.І., «Золота рибка» – Оглобліна Т.В.;
  • Районне методичне об’єднання природничого циклу;
  • Юріна М.К., співробітник туристичного агентства «Вилкове-Тур»;
  • Батьківський комітет НВК.

Семінар-ярмарок відкрила Соловйова А.Г., директор НВК. На семінарі було представлено шість проектів.

10

Перший проект «Вилкове – місто з 270-річною історією», віртуальна подорож на машині часу,  був представлений учнями 10-11-х класів. Він включав в себе театралізовану виставу, у якій велась розповідь-порівняння міста Вилкове у 30-40-ві  роки 20 сторіччя з сьогоденням, показано фільм про Вилкове у 40-ві роки,  презентацію та виступ вокального ансамблю, до якого увійшли учні і вчителі школи. Було виконано народну пісню «Ой раз, тому Грицю». А переможець конкурсу «Учень року» в номінації «Поет року» Погуляйло Вікторія, учениця 11-А класу, прочитала свої вірші, присвячені рідному містечку Вилкове.

116

Другий проект «Розвиток рекреаційних зон Придунав’я: зона Вилкове» був представлений учнями 8-11 класів та Юріною М.К., співробітником туристичного агентства «Вилкове-Тур». Монтовано фільм, презентація. Підсумок захисту – перспективи розвитку туризму в місті. В цьому проекті була задіяна шкільна екологічна  агітбригада «Дельта»

.21718

Проект «Біорізноманіття рідного краю» представляли учні 7-8 класів разом з Балацькою Т.І., науковим співробітником Дунайського біосферного заповідника. У ході роботи над проектом розроблено навчально-виховну екологічну стежку «Унікальна дельта Дунаю», яка має шість умовних зупинок:  «Нульовий кілометр», «Заповідне морське узмор’я», «Пташиний рай», «Лежбище кабана», «Дунайські джунглі», «Кабаняча стежка».

8619

Ознаки майбутнього Еко-міста були представлені учнями 9, 10-х класів у проекті  «Еко-місто майбутнього»:

  • Ефективно працююча система громадського транспорту;
  • Наявність парків і паркових зон;
  • Доріжки для велосипедистів;
  • Застосування «зелених» технологій при будівництві будівель і житлових будинків;
  • Продумана політика влади міста Вилкове з утилізації сміття та інших відходів
  • Переорієнтація старих будівель під потреби міста;
  • Зелене життя в дії. Розробка та впровадження екологічних програм та ініціатив на державному та міських рівнях;
  • Ефективна політика споживання і заощадження енергії.

9У проекті  «Проблема сміття» приймали участь учні 5-11 класів. Керівник проекту – Соловйова А.Г., директор НВК,  учитель фізики. В рамках цього проекту пройшли:  конкурс малюнків і плакатів «Ми проти сміття», конкурс «Хенд- мейт», творчий конкурс виробів з побутового сміття з оригінальними варіантами застосування в побуті, серед мешканців міста роздано листівки-агітки. Учасниками проекту вироблені рекомендації та шляхи подолання проблеми сміття серед мешканців міста Вилкове.

34

Вчителі біології  Зеленченко Є.М. та Склюєва Ю.М.  розповіли про реалізацію проекта  «Екологічна стежина».

7

Підсумком семінару-ярмарку стали виступи запрошених, які висловили свої думки про семінар-ярмарок,  проекти учнів і проблеми нашого міста.

21

Share Button

3s коментарів

  1. Justyna

    Отлично, что в ходе подготовки проектов Вы так часто использовали ИКТ. Темы которые Вы выбрали были очень интересные!

    Відповіcти
  2. Анастасія

    Доброго дня!
    Дуже актуальна тема: “Еко-місто майбутнього”. Ще можна додати вторинну переробку. Дуже цікава стаття. Ви молодці.

    Відповіcти
  3. Алла Ткачук

    Дані матеріали вашої роботи надихнули мене на нові ідеї, які можна втілити у життя. Молодці, що залучаєте до своєї роботи всіх учасників навчально-виховного процесу. Не зупиняйтеся на досягнутому!

    Відповіcти

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>