Бути милосердними закликає нас Червоний Хрест!

Життя переконує, що тільки брати від нього – згубно, незрівнянно більша радість – це радість віддавати. Проте, одній людині найчастіше не під силу надати кожному, хто потребує, посильну допомогу. Спільними зусиллями робити це куди легше й, що найголовніше – ефективніше.
Не шкодуючи часу, зусиль і коштів, найстаріша і наймасовіша гуманітарна організації на теренах України – Товариство Червоного Хреста щодня трудиться рятуючи сотні життів і допомагаючи нужденним. Це об`єднання проголосило справу милосердя до знедолених метою і завданням своєї статутної діяльності і є найкращим прикладом для наслідування.

Слайд1Миколаївська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 29 активно співпрацює з багатьма благодійними організаціями, а також з товариством Червоний Хрест. Школярі з радістю долучаються до волонтерської діяльності і завжди прагнуть допомогти тим, хто опинився у складних життєвих обставинах.
24 січня до закладу завітали представниці товариства «Червоний хрест» – голова товариства Червоний Хрест Корабельної районної адміністрації Т. В. Мєдвєдєва і волонтер В. О. Мигачова.

Слайд2Тетяна Володимирівна розповіла дітям про історію організації, її діяльність, благодійні і миротворчі акції і місії в Миколаєві, Україні і світі. Валентина Олександрівна наголосила на важливості вміння надавати першу долікарську допомогу, адже бувають випадки, коли саме вчасна допомога рятує життя. Волонтери обговорили з учнями і одну з «найгостріших» проблем сучасності – СНІД, повідомили про шляхи запобігання хворобі і важливість толерантного ставлення до хворих людей.

Слайд3Не перелічити усіх форм роботи представників Червоного Хреста, вони завжди напоготові простягнути руку допомоги знедоленим. Люди, що пов׳язали долю з Червоним Хрестом, наділені унікальною чутливістю до чужого болю. Та й навіть якщо керуватися не шляхетними намірами, а суто прагматичними, сьогодні нікому вже не вдасться відгородитися стіною байдужості від загрозливої реальності – епідемій туберкульозу, ВІЛ/СНІДу, інших небезпечних захворювань, бездомного дитинства чи немічної старості, вимушеного переселення – проблем, які, на жаль, можуть торкнутися кожного. Тож ми вчимо наших учнів, що допомагаючи сьогодні тим, кого спіткала біда, убезпечимо себе від неї в майбутньому, а посильна участь у діяльності Червоного Хреста – це найшляхетніша справа милосердя до ближніх.

Слайд4Зустріч з представницями благодійної організації Червоний Хрест мала важливе значення для підростаючого покоління, адже значно підвищила повагу до міжнародних організацій і волонтерського руху. Віримо, що такі зустрічі у теплій, дружній атмосфері сприятимуть вихованню у молоді толерантності, відповідальності за себе, оточуючих і свою Державу.

Слайд5

Практичний психолог О.В. Скорохід

Share Button

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>