Як учні школи провели рік англійської мови…

2016 рік оголошено роком англійської мови в Україні. У рамках його реалізації було проведено комплекс заходів, спрямованих на популяризацію англійської мови та стимулювання до її вивчення.
Ознайомившись із нормативними документами, щодо проведення року англійської мови, педагоги школи склали план заходів, у яких мали змогу взяти участь усі учні школи.

рам1Протягом року було організовано багато цікавих заходів: проведено конкурси малюнків “Theworld of Disney” (1-4 класи) та стінгазет, плакатів «Незвичайна Англія» (5-11 класи) – квітень 2016. Завдяки конкурсу діти мали можливість поєднати свої творчі здібності та набуті знання про героїв мультфільмів, а також намалювати свої враження від побачених мультфільмів, а учні старших класів змогли показати свої знання про історичні пам’ятки Англії та цікаві факти про англійську мову. Кращі малюнки створили учні 2-А та 2-Б класів, а серед старших класів – Соколюк Софія (5 клас), Кириченко Дар`я (7 клас), Гулак Анастасія (9 клас).
За традицією у лютому пройшов тематичний тиждень іноземної мови, протягом якого в креативній формі були запропоновані учням різноманітні цікаві заходи.

рам2Також, серед учнів 1-3 класів відбувся конкурс читців англійських віршів “Magicalphabet” (травень 2016), під час якого учні змогли показати свої знання англійської мови. В травні учні 6 і 5 класів (Гайченко М. – ІІІ місце (учень 6 класу) і Щербина М. (учениця 5 класу) брали участь у регіональному конкурсі виразного читання поезії англійською мовою. Протягом червня 2016 р. працював літній мовний табір іноземних мов «Pix-L», який мав на меті забезпечення якісного навчання дітей іноземним мовам. Табір був покликаний спонукати школярів практично застосовувати знання з мов, отримані протягом навчального року, підвищити інтерес до вивчення іноземних мов. У таборі діти мали можливість спілкуватися іноземними мовами та застосовувати їх у різних формах діяльності (в ігрових та концертних програмах, театральних виставах тощо).
Основною метою мовного табору було зацікавити учнів іноземними мовами та сприяти самостійній підготовці вдома.
Таким чином, у літньому мовному таборі учні змогли:
• отримати мотивацію для подальшого удосконалення іноземної мови;
• підвищити рівень володіння іноземною мовою;
• набути навичок усного мовлення, досвіду комунікативного спілкування;
• подолати мовний бар’єр;
• опановувати навички міжособистісної взаємодії та роботи в колективі;
• сформувати полікультурну компетенцію (ставитись з пошаною до інших, приймати думки, права і почуття інших людей, бути толерантними).

рам3У жовтні учні 4 класу показали казку “ Theenormous Turnip” для учнів 1-3 класів, школярі із задоволення подивились творчий виступ, а 4 клас показав не лише відмінне знання англійської мови, але і свої творчі здібності.
У листопаді відбулася віртуальна подорож історичними місцями Лондона. Учні 5-7-х класів ознайомилися із визначними місцями столиці Великої Британії. Після перегляду фільму діти взяли участь у вікторині. Найактивнішими була команда 7класу, які зайняли І місце, учні 6 класу – ІІ місце і учні 5 класу – ІІІ місце.

рам4У грудні, в рамках закриття Року англійської мови, для учнів 5-11 класів була проведена лінійка присвячена відомому англійському письменнику, драматургу та актору В. Шекспіру. Під час цього заходу учні 7 та 4 класів розповіли про життя та творчість Шекспіра, а учень 7 класу М. Гайченко продекламував 57 сонет, учениця 10 класу Бобко К. прочитала уривок з твору «Гамлет». Також, учні школи відповідали на запитання про життя та творчість поета.
Проведені протягом року різноманітні заходи сприяли активізації інтересу учнів до мови міжнародного спілкування та популяризації сучасної освіти. Головною особливістю проведених заходів стала їх відмінність від традиційних форм уроку, що сприяє підвищенню мотивації учнів до вивчення іноземних мов, стимулює виявлення творчих здібностей.

рам5Вчитель англійської мови Бугір Н.Ф.

Share Button

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>