Гори, палай вогонь Олімпіади!

Традиційно на початку нового навчального року у нашій школі проходять заходи спрямовані на популяризацію спорту та утвердження здорового способу життя – «Олімпійський тиждень».

1
Метою цьогорічного «Олімпійського тижня» стала популяризація олімпійського руху, пропаганда здорового способу життя і фізичної культури.

2Урочисте відкриття Тижня в школі пройшло під гаслом «Гори, палай вогонь Олімпіади!». Найактивніші спортсмени школи Перепелиця Богдан та Гулак Анастасія підняли прапор Олімпіади і пронесли олімпійський вогонь.

3Під час проведення святкової лінійки заступник директора з виховної роботи А.В. Силкіна зосередила увагу на ролі олімпійського руху у зміцненні миру і дружби між народами. Педагог-організат ор Н.А. Гайченко разом з представниками учнівського самоврядування розповіла про досягнення українських спортсменів (олімпійців і паралімпійців) на олімпійських іграх.

7Вчитель фізичної культури Тарасова О.В. організувала спортивні змагання школярів з футболу, баскетболу та піонерболу, проведення естафет «веселі старти», рухливі ігри. Кращі спортсмени школи були нагороджені грамотами та дипломами.

4Футбол – І місця: 9клас, 6 клас; волейбол – І місця: 10 клас, 7 клас. Піонербол: І місце – 5клас, ІІ місце – 4 клас, ІІІ місце – 6 клас. Веселі старти – І місця: 1-А клас, 2-А клас, 3-А і 3-Б нічия.5В ході проведення «Олімпійського тижня» у школі було чимало заходів: тематичні виховні години, олімпійські уроки, конкурси малюнків, спортивне родинне свято.
Вчителі школи інформували школярів про ідеї олімпізму, досягнення України в різних галузях спорту, масові фізкультурно-оздоровчі заходи, які проходять у місті Миколаєві і області.6Так, на уроках української мови і зарубіжної літератури школярі вивчали олімпійські традиції та легенди різних країн світу. На уроках історії та географії учні досліджували географічне положення, історію розвитку, звичаї Олімпійських держав, міста, де проводились в різні роки Олімпійські ігри та традиції Олімпійського руху в Україні. Вчителі образотворчого мистецтва провели конкурс на кращий малюнок спортивної тематики.

8Родзинкою Тижня стало проведення в школі спортивно-танцювального флешмобу «Олімпійські кільця» та спортивного родинного свята «Україно, вперед!», в яких були задіяні учні 9-11 класів та батьки початкової школи.
Заходи «Олімпійського тижня» допомогли згуртувати учнів і подарували дітям і батькам багато гарного настрою.

9
В сучасному світі йде постійна боротьба між негативними звичками і здоровим, спортивним способом життя. Що переможе залежить від кожного з нас. Саме тому, ми докладаємо максимум зусиль, щоб діти вибирали здоровий спосіб життя і спорт, роблячи свій внесок у формування здорового покоління українців.
Скорохід Олена Валентинівна, психолог школи

Share Button

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>