Гостини закордонних керівників українсько-німецького проекту «Молодь і дебати» в ЗОШ №29

20 вересня 2016 року в рамках українсько-німецького проекту «Молодь і дебати» до Миколаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 29 завітали його керівники Віола фон Крамон-Таубадель (депутатка Бундестагу, речниця з питань зовнішніх зв’язків ЄС) і Ольга Пішель (волонтерка, економістка, керуюча партнерка консалтингової організації).
Керівники програми приїхали до школи, щоб поспілкуватись з її учнями і надати допомогу дітям та вчителям в організації роботи по реалізації проекту, мета якого – розвиток політичної культури, залучення сучасної молоді до активної участі у політичному житті країни.

41286884

В школі відбувся діалог у формі “круглого столу” між учнями 7-11 класів, вчителями і організаторами проекту з Німеччини.
Модератором зустрічі виступила координатор проекту у школі, директор, Лариса Анатоліївна Грицюк. Вона презентувала роботу закладу для гостей і розповіла про досягнення наших учнів та педагогічного колективу.
Діти мали можливість задати питання не тільки щодо мети, завдань і самого проекту, а й змогли дізнатись про життя і навчання школярів в Німеччині.
Живий цікавий діалог не псували навіть дощ і сильний вітер, які вирували за вікнами школи.

46963793
Найактивнішими учасниками зустрічі були учні 7 класу Гайченко Максим і Раков Михайло, 9 класу – Ульяновський Євген, 10 класу – Гелетта Віола, 11 класу – Тютюник Іван, Єлшина Анастасія, педагоги: Мороз Євген Олександрович – вчитель історії і правознавства, Силкіна Анна Василівна – заступник директора з виховної роботи, Домалєго Марія Михайлівна – вчитель німецької мови, Скорохід Олена Валентинівна, практичний психолог.

74397421

Емоційним і цікавим був виступ заступника директора з навчально-виховної роботи та вчителя фізики Братошевської Світлани Вікторівни, яка розповіла про діяльність у напрямку енергозбереження і енергоефективності на прикладі власного досвіду проектних розробок з учнем 7 класу Гайченко Максимом. Хлопець, під керівництвом Світлани Вікторівни, підготував дослідницьку роботу на тему: «Енергоефективна школа» (на обласний заочний конкурс «Енергія – 2016»), публічний захист якої відбувся 19 вересня для учнівської і вчительської громади у формі дебатів. Основне питання дослідницької роботи, винесене на обговорення, – «Чи потрібно школі перейти на альтернативний вид палива?» керівники проекту з Німеччини відмітили, як вкрай важливе для розвитку закладу і міста в цілому, а також розповіли про досвід роботи з енергозбереження і енергоефективності у Німеччині.

27204953

Учні дуже довго не відпускали гостей, адже позитивні емоції, отримані від живого спілкування з керівниками проекту і прекрасної німецької мови, нікого не залишили байдужими.
Світлини, зроблені на пам’ять дітьми, ще довго будуть подорожувати соціальними мережами, адже учні школи надзвичайно пишаються, що саме до нашого закладу завітали закордонні гості.

56752112

Розпочавши роботу у проекті, ми вже бачимо хороші результати, наші учні стають більш активними, вдосконалюють навички командної роботи, отримують практику колективної взаємодії у нетипових ситуаціях, вміють аргументовано відстоювати свою точку зору з різних питань та приймати спільні рішення. Ми впевнені, що саме такі проекти, як «Молодь дебатує» у подальшому допоможуть сформувати нову генерацію українців – дієву, толерантну, вдумливу, відповідальну за свою діяльність і за майбутнє країни.

Скорохід Олена Валентинівна, практичний психолог школи

Share Button

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>