Дебати по-афінські!

Враження від загальношкільних дебатів: все було демократично, хоча ми й сперечалися; не всі пропозиції увійшли до Кодексу 2.0. Наприклад, була  ідея ввести обов’язковим для всієї школи використання  платформи Classroom, а також зобов’язати вчителів використовувати гейміфікацію на уроках. Зійшлися поки на тому, що це буде за бажанням вчителів. Також, вирішили, що будемо продовжувати працювати над вдосконаленням правил школи та обов’язково перевіримо, як наші правила працюють.  Одне вже працює! На фото ви можете побачити, як учень 11 класу Саша, який захворів на триместрові дебати, був присутній у скайп-режимі. Так само ж він домовлявся про  залік з української мови. :) І ще одне, учні 11 класу на класних дебатах пропонували створити єдину освітню мережу. В результаті це втілилося у проект Микити, який він захистив перед журі та однокласниками як залік за триместр. Отже, все в  наших руках!

20151112_15343120151112_15334812227808_972545306135914_1662149805678649058_nsKlAZtCV62M

Share Button

9s коментарів

  1. polinaverbytska

    Молодці! Які плани на майбутнє, Що нового відбувається у вас?

    Відповіcти
    1. tetshvets

      Дякую! Плани вже втілюються у життя. За ініціативою активних учнів починаємо вибори до справжнього учнівського самоврядування. Учні самі ініцювали, самі визначили важливі проблеми, які потребують вирішення. Учитель – тільки помічник, радник та координатор. Завдяки знаходженню однодумців (дякуючи зустрічі ініціатив неформальної освіти у Києві), впевнена – все вдасться!

      Відповіcти
  2. vasdiakiv

    Класно. особливо про гейміфікацію. А от скайп і дистанційне навчання – теж запропоноване нашими учнями. Власне на платформі Офісу 365 вчителі таки використовують… Отож ідеї витають у повітрі – а ми просто їх описуємо різними словами. Складемо Кодекс 2.0 для нашої платорми. Чекаємо на відповідь.

    Відповіcти
  3. Іванна

    Демократія та ініціатива в сукупності дають чудовий результат. І учні дуже обізнані. Молодці!

    Відповіcти
  4. Ula

    Прочитала з цікавістю всі Ваші повідомлення, пов’язані з проведенням дебатів. Я дуже вдячна за ангажування, ідеї і за те, що поділилися досвідом.
    Дебати – особливо в аспекті школи 2.0 – є важливим елементом громадської дебати. З власного досвіду знаю, що студенти-дебатери змінюються, більше ангажуються в соціальній сфері.
    Мені більше подобається – на початок вправи в дискусії – дебати «за і проти». Часто її використовую. На чому полягає цей вид дебати?
    По-перше, визначаю певну ціль, а саме, хочу, щоб мої студенти подивилися на дану проблему з двох різних точок зору. Визначаю тему дебати – добре, коли вона спірна – а потім ділю учнів на дві групи, і оголошую час на пошуки аргументів. Якщо працюємо в лекційній аудиторії, застосовую розмову в парах, далі – в четвірках і т.д. Перед важливою частиною дебати кожна група має по 3 хвилини на представлення аргументів, наступним йде обмін аргументами і на кінець – підсумок. Коли маю мало часу, обмежую кількість аргументів і тоді кожна з груп може представити, наприклад, тільки три аргументи.
    В підсумку ставлю питання: що було простіше? Що було складніше? Що змінили б наступного разу? Або питання безпосередньо пов’язані з аргументами: які аргументи були найбільш переконливі? Чи когось переконали так, що він змінив позицію?
    Коли оцінюємо силу аргументів – у підсумку – застосовую наступну техніку. Обираю по два аргументи від кожної сторони, і учні голосують за допомогою трьох карток: зеленої – дуже сильний аргумент; жовтої – середньо-переконливий аргумент; червоний – аргумент, який взагалі не переконав.
    Ще раз наостанок скажу, що ціню Вашу роботу і мені приємно бачити настільки енергійне ставлення до справи.
    Варто дебатувати про кодекс 2.0 так само, як і про інші важливі суспільні проблеми.

    З найкращими побажаннями, Уля

    Відповіcти
  5. Дмитро

    Доброго дня!
    Наш НВО №6 м.Кіровград також намагається залучити до навчально-виховного процесу платформу Google Classroom. Із власного досвіду можу сказати, що це дуже цікаво та в подальшому набагато полегшить роботу вчителя та навчання учнів.
    Бажаємо Вам наснаги у роботі над проектом “Класна Школа”

    Відповіcти
  6. olena

    Доброго дня!
    Дуже приємно зустрічати однодумців. Ви молодці, так гарно рухаєтеся уперед!
    У нас, БЗШ № 15 м.Біла Церква, поки 9 вчителів пройшли курси “Сервіси Google у професійній діяльності вчителя”, працюємо над удосконаленням форм роботи дистанційного навчання.
    Бажаємо всім учасникам Проекту успіхів у втіленні планів!

    Відповіcти

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>