Проект “Культурна спадщина мого міста”

На уроках художньої культури,  я часто пропоную учням виконати певні проектні роботи, а власноруч дослідити культурну спадщину свого міста – це цікаво.

Це завдання отримали учні 10 класу. Спочатку об”єдналися у групи (по 2-3 учні), потім обрали об”єкти дослідження. Робота виявилася кропіткою, адже тільки розмірковувати легко, а втілити виявилося дещо важче. Тому і до кінця “дистанції” дійшли не всі. Але учні, які зацікавилися історією нашого міста спробували себе і в ролі сценаристів, і телеведучих, і дикторів, і операторів  (технології використовувалися різні).

Не лише учні працювали. Я запросила учителів історії , української мови та літератури, інформатики, які викладають у цьому класі – проектна робота охопила і ці предмети. Вчителі погодилися оцінити учнів і зі своїх предметів додатковими балами. Це було ще одним стимулом для учнів.

13 квітня пройшов дуже цікавий урок. 6 груп встигли презентувати свої матеріали, це і відеоролики про архітектурні споруди, скульптури, презентації, відеоінтерв”ю з білоцерківським поетом-гумористом Дідківським В.І.

Отримавши дозвіл від учнів я розміщую кілька відеоматеріалів.

Література Білої Церкви – інтерв”ю з В.І.Дідківським (підготували Груленко О., Іванчук Р.)

Державний дендрологічний парк “Олександрія” . Архітектура. (підготували Солод. М., Масюк Л.)

Державний дендрологічний парк “Олександрія”. Скульптури.  (підготувала Шевченко Т.)

Любіть Білу Церкву (підготували Пустовит О. Студзінський О. Гуменюк Д.)

Share Button

1 коментар

  1. dinahejko

    Я, Гейко Діна Петрівна, вчитель історії в 10 класі хочу висловити подяку Олені Степанівні, яка запросила мене долучитися до уроку і оцінити проектні роботи учнів. Діти молодці, вони самостійно опрацювали теоретичний матеріал і ґрунтовно дослідили культурну спадщину свого рідного міста Білої Церкви. В своїх відеороликах та презентаціях вони розповіли яким історичним подіям присвячені пам’ятники, коли і ким були збудовані архітектурні споруди в місті, яке призначення їх сьогодні. Сподіваюся продовжити дане дослідження на уроках історії з теми “Наш край в 1900-1939 рр.”

    Відповіcти

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>