З відданістю Україні в серці

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Повертайтеся живими!

Молитися я не втомлюся

За Україну і за Вас.

Вам до землі я поклонюся,

Солдати, Ви – це все для нас.

Спасибі, що ходжу до школи,

А не шукаю укриття.

Спасибі вам за спокій вдома,

Просто спасибі за життя!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Сьогодні тисячі патріотів нашої держави знаходяться на Сході країни, на передовій, захищаючи свободу, незалежність та територіальну  цілісність України.

З метою зміцнення патріотичного духу в учнів 10-11 класів, посилення суспільної уваги та турботи про захисників рідної землі 12 жовтня в ЗОШ І-ІІІ ст. с.Дубечне було організовано зустріч з воїнами АТО. Нашими гостями були Косминя Тарас та Дубук В’ячеслав.

Тарас не набагато старший від учнів-старшокласників, чотири роки тому закінчив місцеву школу, та його життєвий досвід відрізняється від учнівського, бо він був у зоні проведення АТО, брав участь у бойових діях  і знає ціну життя. Дубук В’ячеслав – досвідчений боєць, батько трьох дітей. Кілька разів був поранений, втратив побратимів, та все ж продовжував боронити Батьківщину.

Ці чоловіки – справжні патріоти України, люди сильної волі та міцного характеру. З болем в очах вони розповідали про пережите, про втрачене, про те, що має значення. Наші односельчани власним прикладом показали, що не словом, а ділом потрібно доводити любов до України, до свого народу.

Відповідаючи на численні запитання школярів, наші захисники намагалися в доступній формі розкрити питання волонтерської допомоги, ставлення місцевого населення на Сході до українських військових, облаштування побуту на блок-постах  та ін.. Косминя Тарас мав можливість прокоментувати відео тренувань на Яворівському полігоні, в яких брав безпосередню участь.

Бійці щиро дякували дітям за підтримку, за листи, що піднімають настрій, за малюнки, які є для них оберегами. Підтримка рідних та друзів, за їхніми словами, це найважливіший фактор стійкості українського воїна.

Зустріч справила велике враження на старшокласників. Саме такі заходи допомагають молодому поколінню розібратися у тому, що вони хочуть від життя, ким вони стануть і як поведуть себе у відповідальну мить.

Золотарьова Анна,

учениця 10-А класу ЗОШ І-ІІІ ст. с.Дубечне

Share Button

2s коментарів

  1. Лариса Сулева

    Такі зустрічі допомагають учням зрозуміти краще, що є люди, які дійсно своїми справами засвідчують любов до своєї Батьківщини. Не зі сторінок преси, не з інтернету учні черпають інформацію про патріотів України, а живе спілкування з героями АТО дає більше емоцій, сівпереживань та формує почуття патріотизму та гордості за свій народ.

    Відповіcти

  2. it yourself. Not to believe the same is not relevent. The accusation of just being conservative as equal to someone who do1s2&#8ne7;t “give a damn” (without qualifiers) for children after they are born. is the subject. Go ahead, I have time.

    Відповіcти

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>