Телефон у школі: так чи ні?

17 жовтня відбулися класні дебати у 9-Бкласі. Порушувалися питання користування телефонами на уроках та під час перерв. Подібні питання ми піднімали і минулого навчального року. У Кодексі 2.0 ЗОШ І-ІІІ ст. с.Дубечне є стаття, за якою дозволяється використовувати телефон на уроці обмежений час  з навчальною метою.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Після об’єднання в групи учні вказали, чому телефон потрібен на уроці, коли він є, на їхню думку, незамінним (пошук додаткової інформації, відсутність потреби йти в бібліотеку, оскільки все можна знайти в Інтернеті, сидячи за партою, а ще… телефон дає можливість розважатися на перерві) і чому він є зайвим чи шкідливим (відволікає від навчання, погано впливає на самопочуття і здоров’я, викликає залежність та небажання працювати самостійно, а користуватися плодами чужої праці).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ми живемо в час комп’ютерних технологій, тому учні не уявляють свого життя без гаджетів. Важко було дати відповіді на питання: чим зайнятися на перерві без телефону чи планшета? Як шукати інформацію в бібліотеці, з чого почати?

Маємо надію, наші учні зможуть користуватися ІКТ, не нівелюючи при тому досвіду цілих поколінь.

Share Button

1 коментар

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>